​Câștigătoare pentru prima oară la Wimbledon, Ashleigh Barty a declarat că nu a îndrăznit până acum să viseze că va pune mâna pe trofeul de la All England Club.

Ashleigh Barty, cu trofeul de la WimbledonFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Trebuie să mulțumesc tuturor celor de pe acest stadion, mi-ați făcut visul atât de special. La începutul celui de-al treilea set mi-am spus că trebuie să continui să lupt. Karo este o jucătoare excepțională, dar sunt foarte mândră de modul în care am reușit să trec peste setul pierdut.

Să vă povestesc despre mingea de meci? Nu mi-o amintesc!

Mi-a luat mult timp să îndrăznesc să visez la câștigarea acestui turneu. Este mai bine decât mi-aș fi putut imagina vreodată. Sper că am făcut-o mândră pe Evonne (n.r. Goolagong Cawley, câștigătoare la Wimbledon în 1971 și 1980)", a spus Barty, după meci.

Ashleigh Barty și-a respectat statutul de mare favorită la cucerirea trofeului de la All England Club, lidera mondială devenind noua campioană de la Wimbledon. Pe iarba londoneză, australianca a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de Karolina Pliskova.

După o oră și 55 de minute, Barty a avut câștig de cauză, scor 6-3, 6-7(4), 6-3. Este al doilea titlu de Grand Slam cucerit de lidera mondială (după Roland Garros 2019).

Ashleigh Barty și Evonne Goolagong Cawley, campioanele Australiei:

Imaginea zilei în tenis: Ashleigh Barty, regină la Wimbledon

Schimbări majore în TOP 10 WTA după încheierea turneului de la Wimbledon - Simona Halep, în cădere liberă