Marija Cicak va deveni duminică prima femeie care va arbitra o finală masculină din cadrul turneului de la Wimbledon.

HotNews.roFoto: Hotnews

All England Club, care organizează competiţia londoneză de Grand Slam încă din 1877, a confirmat că Marija Cicak va conduce meciul dintre sârbul Novak Djokovic şi italianul Matteo Berrettini.

În vârstă de 43 ani, croata Cicak a arbitrat deja finala feminină din 2014 de la Wimbledon, dintre cehoaica Petra Kvitova şi canadianca Eugenie Bouchard, precum şi pe cea de dublu feminin din 2017.

Originară din Zagreb, Marija Cicak a condus meciuri la ultimele 15 ediţii de la Wimbledon, dar şi de la Jocurile Olimpice de la Atena (2004), Londra (2012) şi Rio (2016), unde a arbitrat finala feminină.

Turneul de la Wimbledon, cel mai tradiţionalist din lumea tenisului, este ultimul dintre cele patru turnee de Grand Slam care a desemnat o femeie să arbitreze finala masculină.

La US Open, grecoaica Eva Asderaki-Moore a intrat în istorie în 2015, arbitrând finala câştigată de Novak Djokovic în faţa lui Roger Federer, în timp ce franţuzoaica Sandra de Jenken a fost prima femeie care a condus finalele masculine de la Australian Open şi Roland Garros în 2007, potrivit Agerpres.

Finala Djokovic vs Berrettini va avea loc duminică, 11 iulie, de la ora 16:00, urmând să fie LiveBLOG pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.