Jucător cu o personalitate aparte, Nick Kyrgios se retrage și de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce luase aceeași decizie în turul al treilea la Wimbledon.

Nick KyrgiosFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Anunțul de retragere de la JO Tokyo a fost făcut de tenismenul australian pe Twitter.

“Am vrut doar să vă anunţ că am decis să mă retrag de la Olimpiadă. Este o decizie pe care nu am luat-o uşor. A fost visul meu să reprezint Australia la Jocurile Olimpice şi ştiu că este posibil să nu mai am vreodată această oportunitate. Dar eu mă ştiu. Gândul de a juca în faţa arenelor goale... pur şi simplu nu este ok pentru mine. Nu a fost niciodată”, a scris Kyrgios pe Twitter.

”În plus, nu aş vrea să îi iau oportunitatea unui sportiv australian sănătos care este pregătit să reprezinte ţara. Trebuie și să îmi acord timpul necesar pentru refacerea corpului meu. Succes tuturor australienilor care concurează şi o să ne revedem pe teren curând”, a adăugat australianul.

La sfârșitul lunii iunie, Kyrgios era inclus pe lista Federației Australiene de Tenis pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Nick Kyrgios a abandonat în turul al treilea cu o accidentare la abdominali după două seturi jucate cu nr. 19 Felix Auger-Aliassime la Wimbldeon.

Numărul 60 mondial câștigase primul set cu 6-2 – dar a declarat că a suferit accidentarea când a servit la 1-4, 15-15. Australianul a continuat să joace, dar s-a chinuit să servească și s-a retras după ce canadianul a egalat câștigând al doilea set cu 6-1.

Anterior, tenismenul australian declara că vede turneul de la Wimbledon ca o vacanță.