Legendarul Boris Becker, acum comentator pentru BBC, a fost acuzat de sexism după ce a spus despre prietena jucătorului maghiar Marton Fucsovics că e "foarte drăguţă", informează mirror.co.uk.

HotNews.roFoto: Hotnews

Becker a văzut-o pe partenera lui Marton Fucsovics în tribune, în timp ce jucătorul evolua cu Novak Djokovic pe terenul central, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Când Anett Boszormenyi, în vârstă de 29 de ani, a apărut pe ecran, Becker a remarcat: "Ei spun că au cele mai frumoase femei în Ungaria. Nu ştiu asta, dar cu siguranţă este foarte drăguţă."

Becker a comentat alături de John Inverdale, care s-a abţinut să reacţioneze la această remarcă despre domnişoara Boszormenyi, el fiind mai demult criticat pentru că a spus despre fosta jucătoare Marion Bartoli că nu este vreo "frumuseţe" şi că "nu va fi niciodată o Sharapova". În schimb, Inverdale a făcut glumă, spunând: "Are un nume destul de potrivit pentru partenera unui jucător de tenis, este întotdeauna bine să ai un partener numit Anett".

Stephanie Hilborne, director executiv al Women in Sport, a condamnat remarca lui Becker.

"Organizaţia caritabilă Women in Sport a lucrat timp de decenii pentru a schimba cultura sportivă, inclusiv pentru a pune capăt transformării femeilor în obiecte. Când doi bărbaţi se simt confortabil vorbind despre femei în acest fel, nu contează dacă în direct la televiziune, arată că mai sunt multe de făcut. Avem nevoie ca toată lumea să înţeleagă cum asta are impact asupra femeilor şi fetelor. Nu ar trebui să inspirăm următoarea generaţie de fete să facă sport, mai degrabă decât să vorbim despre cum arată femeile?", a spus ea.

BBC l-a apărat pe triplul câştigător de Grand Slam în vârstă de 53 de ani, susţinând că a făcut o remarcă amuzantă şi că nu a avut intenţia să jignească, scrie News.ro.

Liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, s-a calificat pentru a zecea oară în semifinalele turneului de la Wimbledon, după victoria cu numărul 100 obţinută pe iarbă (18 înfrângeri în total, 77 de succese la Wimbledon), miercuri, în meciul cu ungurul Marton Fucsovic, locul 48 ATP. Djokovic s-a impus cu scorul de 6-3, 6-4, 6-4, după un meci care a durat două ore şi 17 minute.