Eliminat în sferturile de la Wimbledon de Hubert Hurkacz, Roger Federer, care a trecut printr-o dublă operație la genunchi și a lipsit 13 luni din circuit, a declarat că nu știe dacă va mai juca din nou pe iarba londoneză.

Roger FedererFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Campion de opt ori la All England Club, Federer (care va împlini 40 de ani în luna august) a pierdut categoric în fața polonezului, scor 6-3, 7-6(4), 6-0.

Ce a spus Roger Federer după eliminarea de la Wimbledon:

  • "Desigur că mi-ar plăcea să joc din nou aici, dar la vârsta mea nu știi niciodată ce te așteaptă. O să vorbesc cu echipa mea pentru a vedea de ce este nevoie pentru a ajunge într-o formă mai bună și pentru a fi mai competitiv.
  • Nu știu, chiar nu știu, trebuie să mă regrupez (n.r. a fost întrebat dacă acesta a fost ultimul său meci la Wimbledon). Obiectivul meu de anul trecut a fost să mai joc o dată la Wimbledon. Am reușit să o fac anul acesta, lucru care m-a bucurat. Tot ce vine după Wimbledon, va trebui să stăm și să discutăm. Sunt foarte fericit că am ajuns până în sferturi, chiar dacă sunt dezamăgit că am pierdut.
  • Trecând printr-o perioadă dificilă, ai nevoie de un țel care să te țină pe linia de plutire pe toată durata recuperării. Nu poți să te gândești că o să escaladezi tot muntele deodată. Trebuie să o iei pas cu pas. Wimbledonul a fost primul "super pas", dacă vrei să îi spui așa. Pentru mine, acum că s-a terminat, trebuie să reevaluez totul. Trebuie să stau și să mă gândesc: ce a mers bine, ce nu a mers atât de bine, în ce stare se află corpul meu, cum se simte genunchiul, unde îmi stă mintea.

  • După cum ați putut să vedeți, a fost foarte difcil pentru mine să depun un efort în plus de fiecare dată, în mod special când lucrurile au devenit dificile împotriva lui Felix (n.r. Auger-Aliassime) la Halle sau împotriva lui Hurkacz" - Roger Federer, potrivit BBC.

Wimbledon, semifinale:

Novak Djokovic (1) vs Denis Shapovalov (10)

Matteo Berrettini (7) vs Hubert Hurkacz (14).

Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:

Roger Federer 31

Novak Djokovic 29

Rafael Nadal 28

Ivan Lendl 19

Pete Sampras 18.

Titluri de Grand Slam:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 19.