​Andy Murray i-a luat la întrebări pe comentatorul tv Piers Morgan și starul din cricket Kevin Pietersen cu privire la comentariile lor la adresa Emmei Răducanu, relatează TennisHead.

Emma Raducanu, inainte de abandonul de la WimbledonFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pe Twitter, Murray i-a luat apărarea colegei britanice, care fusese ținta nemulțumirii celor două celebrități care au pus sub semnul întrebării dăruirea și puterea mentală a jucătoarei care s-a văzut obligată să se retragă din meciul cu australianca Ajla Tomljanovic curând după ce pierduse primul set.

Scoțianul a început cu Piers Morgan, mare vedetă în presa și televiziunile din regat, care fusese de acord cu John McEnroe că Raducanu n-a fost capabilă să facă față presiunii.

„McEnroe a spus adevărul. D-ra Raducanu este o jucătoare talentată, dar n-a suportat presiunea și a plecat când pierdea urât. N-a fost , ci o rușine. În locul ei, le-aș spune fanilor să nu-l mai înjure pe McEnroe și i-aș cere sfaturi cum să fiu mai tare și să devin o campioană ca el”.

Murray a postat un răspuns pentru Morgan, spunând: „Cred că este o descriere foarte dură a situației, Piers”.

Dar jucătorul de cricket născut în Africa de Sud, Kevin Pietresen, s-a alăturat comentariilor.

„Talentul este una, dar puterea mentală este cea care-i separă pe cei buni de cei mari din sport! Să faci față presiunii, formei proaste, comentariilor negative etc este GREU, dar așa e sportul. E pretențios. Fă față, sau altcineva va face în locul tău!”

Murray a răspuns din nou: „Fără îndoială, forța mentală poate fi cea care-i separă pe cei mai buni din sport, dar sunteți siguri că nu-i judecați forța mentală după meciul de ieri?”

În acel moment, Pietersen a simțit nevoia să-și clarifice poziția, spunând „Doar o precizare. Eu răspundeam doar unui singur tweet care nu făcea vreo referire la tenis. Niciuna. Așa că habar n-aveam de context. Ieri eram pe un teren de golf. Te rog, te relaxezi?”.