A reușit un parcurs minunat la Wimbledon, competiție unde a participat datorită unui wild-card. A ajuns până în optimi, iar saltul din clasamentul WTA va fi unul impresionant (de pe 338 până pe 175). Emma Răducanu a oferit primele explicații după ce a părăsit Centralul de la All England Club din cauza problemelor medicale.

Emma Raducanu, inainte de abandonul de la WimbledonFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce spune Emma Răducanu despre abandon

"Vreau ca toată lumea să știe că m-am simțit mult mai bine în această dimineață. În primul rând, vreau să o felicit pe Ajla (Tomljanovic) pentru o evoluție incredibilă. Îmi pare rău că meciul s-a încheiat într-un asemenea mod.

Jucam cel mai bun tenis din viața mea în fața unui public fantastic și cred că întreaga experiență a fost greu de gestionat.

La finalul primului set, după câteva raliuri foarte intense, am început să respir cu dificultate și să mă simt ușor amețită.

Echipa medicală m-a sfătuit să nu mai joc și deși am simțit că este cel mai dificil lucru de făcut, nu am fost suficient de bine din punct de vedere fizic pentru a putea continua.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut la fiecare meci, am vrut atât de mult să câștig pentru voi! Vreau să le mulțumesc și celor de la All England Club, echipei mele, părinților mei și prietenilor.

Noaptea trecută mă va ajuta pe termen lung foarte mult să învăț de ce ai nevoie pentru a fi în top.

Mă voi bucura de tot ce am reușit împreună în această săptămână și voi reveni mai puternică. Abia aștept să văd ce urmează pentru mine în această călătorie (cariera din tenis)" - Emma Răducanu pe Twitter.

Emma Răducanu a abandonat în optimile de la Wimbledon, într-un moment în care era condusă pe tabelă de Ajla Tomljanovic (6-4, 3-0). Sportiva britanică a început să aibă probleme fizice, acestea împiedicând-o să mai continue partida.