​Emma Răducanu a fost obligată să abandoneze în optimile de la Wimbledon, în setul al doilea al partidei cu Ajla Tomljanovic. Comentarii după incident au apărut peste tot, iar cel care s-a viralizat a fost al lui John McEnroe. Fostul mare campion american a fost luat la țintă pe rețelele sociale, existând și mesaje de genul: Era beat?

John McEnroe, in cabina de comentator de la WimbledonFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma a părăsit terenul în setul al doilea la scorul de 3-0 (și 6-4) în favoarea adversarei și nu a mai revenit de la vestiare. S-a comentat și speculat mult pe marginea abandonului, existând tot felul de variante (inclusiv un atac de panică).

Comentator tv, legendarul John McEnroe a avut o părere care i-a supărat pe mulți, americanul ajungând să fie aspru criticat.

Emma Răducanu, copleșită de emoții - Crede McEnroe

"Îmi pare rău pentru Emma, în mod evident. A părut că a fost prea mult pentru ea, ceea ce este de înțeles. Situația te face să te gândești la toate discuțiile din ultimele săptămâni despre Osaka.

Cât de mult pot acești jucători duce? Te uiți la fetele și la băieții care sunt în circuit de atâta timp și începi să te întrebi cum se descurcă.

Să sperăm că Emma va învăța din această experiență, poate nu este deloc o rușine să trăiește o asemenea experiență la 18 ani.

Și eu am jucat aici când aveam 18 ani și într-un fel m-am simțit eliberat că am pierdut. M-a ajutat însă să înțeleg ce mi-ar trebui pentru a reuși", a fost comentariul lui McEnroe care a inflamat spiritele pe rețelele sociale.

McEnroe taxat pe net: Era beat?

Comentariul lui John nu prea a fost pe placul fanilor, aceștia considerând că fostul mare campion american a exagerat.

Dintre toate comentariile care-l criticau pe McEnroe iese puternic în evidență cel al jurnalistei Harriet Minter.

"Două lucruri despre comentariile lui John McEnroe despre Emma Răducanu. Unu la mână: E beat? Doi: E ceva mai enervant decât un bărbat spunându-i unei femei că nu e accidentată, ci doar copleșită emoțional? Nu, nu este. Vă rog să-i spuneți să se oprească".

Emma Răducanu a creat o adevărată isterie în Marea Britanie odată cu traseul incredibil de la Wimbledon, iar abandonul sportivei a produs multă tristețe în rândul fanilor, dar și al unor jurnaliști din Regat.

Wimbledon, sferturi:

Ashleigh Barty (1) vs Ajla Tomljanovic

Karolina Muchova (13) vs Angelique Kerber (25)

Karolina Pliskova (8) vs Viktorija Golubic

Ons Jabeur (21) vs Aryna Sabalenka (2).

Citește și:

Emma Răducanu, omul momentului în tenis, considerată o mină de aur de specialiștii în publicitate

Emma Răducanu și puternicele legături cu România: De la mâncarea făcută de mamaia până la vizitele anuale la București

Emma Răducanu i-a uimit pe jurnaliștii de la Wimbledon: Răspunsul dat atunci când a fost întrebată cum face față luptei cu faima