Absentă de la Wimbledon, Naomi Osaka va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde speră să fie în formă maximă. În centrul unui scandal amplu ca urmare a refuzului de a participa la conferințele de presă de la Roland Garros, nipona a anunțat că nu va mai boicota întâlnirile cu presa la Olimpiadă.

Naomi OsakaFoto: usopen.org

"Mă pregătesc încetul cu încetul pentru a fi în cea mai bună formă” la Tokyo, a declarat ea într-un mesaj publicat de NHK (radiodifuzorul public japonez).

Afectată de polemica iscată atunci când a decis să boicoteze presa, Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros, înaintea meciului din turul al doilea, cu Ana Bogdan. Japoneza a spus că a trecut prin mai multe stadii de depresie după US Open 2018 şi că este o persoană introvertită, care cu greu îşi poate stăpâni anxietatea în public.

În mesajul său către NHK, publicat în japoneză, Naomi Osaka a spus că este "mândră” că joacă pentru ţara ei la Jocurile Olimpice.

"De data aceasta Olimpiada va fi în Japonia, unde m-am născut. Am multe amintiri plăcute în Japonia. Sunt mândră să fiu membru al echipei japoneze pentru Jocurile Olimpice”, a adăugat nipona.

"De acum înainte, voi merge la conferinţe de presă, dar voi ţine cont şi de sănătatea mea mintală”, a menţionat sportiva potrivit News.ro.

O poză face cât 1.000 de cuvinte: Naomi Osaka iubește presa și rețelele sociale când apare în reclame