După Simona Halep și Sorana Cârstea, Irina Begu a anunțat și ea că nu va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ea suferă de mononucleoză, o boală virală, aceasta împiedicând-o să joace pentru moment.

Irina BeguFoto: Glyn Kirk / AFP / Profimedia Images

Mononucleoza este o boală contagioasă produsă de virusuri, dintre care cel mai frecvent este virusul Epstein-Barr (EBV).

Irina Begu susține că ”nu este de glumit cu această boală”, dar sunt jucători care s-au refăcut după infectare.

Cum motivează Begu absența de la Tokyo

  • "Îmi doream ca oamenii să înţeleagă de ce nu merg la Tokyo. Nu e ceva uşor de făcut, să fii la trei ediţii ale Jocurilor. Mi-aş fi dorit mult să am această prezenţă în palmares, era un obiectiv personal, pentru care făcusem o întreagă strategie. Am încercat şi am sperat că mă voi simţi mai bine, că sistemul meu imunitar va mai creşte şi că voi putea juca acolo. Însă nu a fost aşa şi atunci am luat această decizie pentru sănătatea mea, pentru a-mi prelungi cariera.
  • De mononucleoză, cum ştim, au mai fost sportivi care nu şi-au mai revenit, precum Soderling (n.r. - suedezul Robin Soderling, fost numărul 4 mondial), şi nu e de glumă, trebuie să fii atent. Chiar dacă n-aş mai putea să mai joc tenis, cel mai important e să fii sănătos şi să încerci să te recuperezi. Şi de aceea a trebuit să iau această decizie.
  • Îmi pare tare rău că nu pot fi acolo. Îmi doream ca oamenii să ştie de la mine. Dacă nu era Olimpiada, nu aş fi vorbit niciodată despre problema mea de sănătate", a declarat Begu, pentru treizecizero.ro.

Şi Sorana Cîrstea, locul 45 WTA, şi-a motivat absenţa de la JO de la Tokyo prin faptul că este accidentată şi urmează să facă o pauză competiţională de o lună.

Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, a amenințat că va tăia din finanțarea Federației Române de Tenis fiind mâhnit de faptul că jucătoarele de tenis au refuzat să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, informează News.ro.

Ca urmare a anunțului ministrului, Federaţia Română de Tenis i-a adresat un mesaj acestuia, în care precizează că sportivele care erau calificate la simplu la Jocurile Olimpice și nu vor participa, nu refuză să concureze, ci au probleme fizice.