Emma Răducanu, tenismena britanică cu origini românești, este în atenția tuturor după ce a reușit să se califice în optimi la Wimbledon. Această performanță îi face pe specialiștii în publicitate să o considere ”o mină de aur”, în condițiile în care jucătoarea de 18 ani a câștigat puțin sub 40.000 de dolari în premii de-a lungul carierei.

Emma RaducanuFoto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

La doar 18 ani, Emma Răducanu, locul 338 WTA, este cea mai tânără jucătoare din Marea Britanie care ajunge în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Emma, care a fost lăudată de ducele şi ducesa de Cambridge şi de Sir Andy Murray, poate obţine milioane din contracte de sponsorizare.

"Ea arată şi se comportă bine, este atractivă, multiculturală, de succes şi tânără" a caracterizat-o un expert în domeniu, citat de Daily Mail.

Emma si-a asigurat deja un premiu de 162.000 de dolari pentru calificarea în optimi la Wimbledon, cu mult peste cei 39.558 de dolari câștigați înainte de competiția londoneză. În plus, tenismena a făcut un salt de 163 de locuri, ajungând acum pe 175.

Având origini românești, tenismena a eliminat deja jucătoare puternice precum Sorana Cîrstea (45 WTA) sau Marketa Vondrousova (42 WTA) la All England Club.

Jucătoarea de tenis britanică a fost descrisă ca o "elevă model” de către profesorii ei de la Newstead Wood, un liceu selectiv de fete din Orpington, sud-estul Londrei, potrivit Daily Mail.

Ea a obţinut trei note de 9 şi patru de 8 în examenele GCSE şi aşteaptă rezultatele nivelurilor A de matematică şi economie.

Emma Răducanu o va întâlni luni pe Ajla Tomljanovic (75 WTA) în optimile de la Wimbledon.

Citește și: