​În clasamentul live al WTA Emma Răducanu a înregistrat un salt uriaș, sportiva cu origini românești aflându-se pe cel mai sus loc ocupat vreodată în carieră. Calificată în optimi la Wimbledon, Răducanu a primit puncte importante. Fără posibilitatea de a-și apăra titlul cucerit în 2019, Simona Halep se află aproape de ieșirea din TOP 10 WTA.

Emma RăducanuFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Emma Răducanu i-a uimit pe jurnaliștii de la Wimbledon: Răspunsul dat atunci când a fost întrebată cum face față luptei cu faima

Emma Răducanu, salt de 163 de locuri

În ierarhia live a WTA, Emma Răducanu se află în acest moment pe locul 175, sportiva britanică înregistrând până în acest moment un salt impresionant de 163 de locuri.

Aflată în optimi la Wimbledon, Răducanu a acumulat 404 puncte, dar ar putea să-și mai sporească punctele dacă va trece de Ajla Tomljanovic la Wimbledon.

Simona Halep, aproape de a ieși din TOP 10 WTA

Fără posibilitatea de a-și apăra cele 2000 de puncte câștigate în 2019 (atunci când a cucerit trofeul la Wimbledon), Simona Halep se află pe locul 8 în clasamentul în timp real al WTA.

Cu 4330 de puncte, Simona a fost deja devansată de Aryna Sabalenka, Sofia Kenin, Bianca Andreescu, Elina Svitolina și Iga Swiatek (dintre cele enumerate, Aryna și Iga se mai află în concurs la All England Club).

Halep a pierdut 5 poziții în ierarhia mondială, iar o reală amenințare o mai reprezintă pe termen scurt sportivele Karolina Pliskova și Barbora Krejcikova (ambele calificate în optimi la Wimbledon).

Karolina are 3915 puncte, iar Barbora 3893.

Ajunsă până în turul trei la competiția de la All England Club, Sorana Cîrstea se găsește în ierarhia în timp real pe locul 37, cu 1834 de puncte acumulate. Este un salt de opt locuri față de poziția ocupată la ultimul clasament oficial.

Ierarhia oficială a WTA va fi publicată luni, 12 iulie, după terminarea Wimbledonului.