După ce Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, a amenințat că va tăia din finanțarea Federației Române de Tenis fiind mâhnit de faptul că jucătoarele de tenis au refuzat să participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Sorana Cîrstea a motivat decizia afirmând că a suferit o ruptură musculară.

Sorana CirsteaFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

"Ar fi fost o onoare să îmi reprezint țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puțin o lună de pauză competițională și în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea.

Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federației și Comitetului Olimpic!!! Dacă aș fi putut să joc aș fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing și Londra", a scris Cîrstea, pe Instagram.

După ce a fost eliminată de Emma Răducanuîn turul trei de la Wimbledon, Sorana Cîrstea a dezvăluit că a jucat la All England Club cu o ruptură musculară și că este mulțumită de rezultatul obținut în aceste condiții.

"Am jucat cu o ruptură de un centimetru și jumătate. A fost o accidentare destul de urâtă. Doctorii mi-au spus să nu intru pe teren. E o accidentare cu care mă confrunt de ceva timp, dar s-a agravat. Înaintea turneului nu aveam nicio speranță. Luând asta în considerare, cred că am jucat peste așteptări. Puteam să fac mai multe, e cu dus și întors, depinde cum o privești", a spus Sorana.

Ce a spus Eduard Novakdespre refuzul jucătoarelor de a participa la JO de la Tokyo:

"Sunt foarte mâhnit de faptul că toate sportivele din tenis care sunt calificate refuză să participe la Jocurile Olimpice. Această decizie transmite un mesaj toxic pentru tot sportul.

Olimpismul este mai presus de orice, iar principiile sale onorează bucuria aflată în efort şi valoarea educativă a bunului exemplu. La Jocurile Olimpice participa staruri ale sporturilor care câştigă milioane de euro şi care respectă aceste principii.

De aceea, este de neînţeles pentru mine decizia sportivelor noastre. Cu siguranţă, vom analiza foarte serios de anul viitor ce programe vom finanţa pentru Federaţia Română de Tenis. Aştept reacţia oficială a federaţiei referitor la acest caz", a scris Eduard Novak, pe Facebook.

FRT i-a răspuns lui Eduard Novakprecizând că sportivele care sunt calificate la simplu nu refuză să concureze, ci au probleme fizice.