Ziua a patra de la Wimbledon a fost una bună pentru favoriți: Ashleigh Barty, Roger Federer, Daniil Medvedev și Alexander Zverev au obținut calificarea în turul al treilea. Tot joi, Sorana Cîrstea a bifat una dintre cele mai importante victorii din carieră: a învins-o pe Victoria Azarenka.

WimbledonFoto: wimbledon.com

Cele mai importante evenimente ale zilei de joi, 1 iulie, de la Wimbledon:

INFO Canadianul Felix Auger-Aliassime (favorit 16) l-a învins în patru seturi pe suedezul Mikael Ymer (98 ATP), scor 6-4, 4-6, 7-6(4), 6-1.

INFO Perechea formată din Horia Tecău și germanul Kevin Krawietz (favoriți 9) s-a calificat în turul al doilea după ce a învins echipa Salvatore Caruso/Alejandro Davidovich Fokina (Italia/Spania), scor 6-3, 7-6(1).

INFO Marin Cilic (37 ATP, favorit 32 și finalist în 2017) l-a învins în patru seturi pe francezul Benjamin Bonzi (119 ATP), scor 6-4, 3-6, 6-3, 7-6(5). Croatul s-a calificat în turul al treilea de la Wimbledon.

INFO Emma Răducanu (338 WTA, jucătoare britanică de origine română) a produs surpriza și a eliminat-o pe Marketa Vondrousova (42 WTA, finalistă la Roland Garros în 2019), scor 6-2, 6-4. În turul următor, Emma se va duela cu Sorana Cîrstea.

Sorana Cîrstea a condus cu 40-0, a mai ratat o minge de meci, dar a fructificat-o pe a patra și s-a calificat în turul trei de la Wimbledon: 7-6(5), 3-6, 6-4 vs Victoria Azarenka.

Momente incredibile la All England Club: Sorana a ratat două mingi de meci (a condus cu 40-15) și Azarenka a recuperat break-ul (5-4).

Game perfect pentru Sorana! Cîrstea se impune la 0 la retur și va servi pentru câștigarea partidei (5-3).

Momente foarte bune pentru Sorana Cîrstea: sportiva noastră a trecut în față după ce a câștigat al treilea game consecutiv (4-3).

Sorana Cîrstea recuperează break-ul în al șaselea game din setul decisiv: 3-3.

INFO Din păcate, echipa Marius Copil/Jay Clarke (România/Marea Britanie) a pierdut în primul tur în fața cuplulu Marcus Daniell/Philipp Oswald (Noua Zeelandă/Austria, favoriți 15), scor 6-3, 3-6, 6-3.

INFO Emma Răducanu (338 WTA), jucătoare britanică de origine română, a câștigat primul set al confruntării cu Marketa Vondrousova (42 WTA, finalistă la Roland Garros în 2019), scor 6-2.

INFO Nick Kyrgios a ajuns în turul trei după ce l-a învins pe italianul Gianluca Mager, scor 7-6(7), 6-4, 6-4.

Game perfect pentru Sorana (2-3).

INFO După o oră și 53 de minute de joc, Roger Federer l-a învins pe Richard Gasquet, scor 7-6(1), 6-1, 6-4, și s-a calificat în turul al treilea de la Wimbledon. În turul următor, marele campion elvețian se va confrunta cu britanicul Cameron Norrie (34 ATP).

Azarenka revine de la 15-30 și își păstrează avantajul (1-3).

Sorana rezistă într-un game dificil de serviciu și rămâne aproape de adversară (1-2).

Cîrstea mai ratează o minge de break, Azarenka își confirmă avantajul (0-2).

Sorana a comis deja 2 erori în primul game din setul decisiv (a avut doar 4 în setul secund) și Azarenka a făcut break (0-1).

INFO Cori Gauff (favorită 20) a trecut în două seturi de Elena Vesnina, scocr 6-4, 6-3, și s-a calificat în turul al treilea.

Sorana s-a aflat aproape de recuperarea break-ului, dar nu a fructificat ocazia și Victora Azarenka a câștigat setul secund (6-3).

INFO Echipa Marius Copil/Jay Clarke (România/Marea Britanie) a câștigat setul secund al confruntării cu perechea Marcus Daniell/Philipp Oswald (Noua Zeelandă/Austria, favoriți 15), scor 6-3. Urmează setul decisiv.

INFO Polonezul Hubert Hurkacz (favorit 14) a trecut în trei seturi de americanul Marcos Giron (66 ATP), scor 6-3, 6-2, 6-4.

INFO Perechea formată din Raluca Olaru și Nadiya Kichenok (România/Ucraina, favorite 13) au obținut calificarea în turul doi după ce a învins echipa Leylah Annie Fernandez/Anastasia Potapova (Canada/Rusia), scor 2-6, 6-3, 8-6. Cele două au fructificat a cincea minge de meci.

INFO Roger Federer a defilat în setul secund în fața lui Richard Gasquet, scor 6-1.

Ambele jucătoare și-au făcut serviciul, rămâne un singur break diferență (2-4).

Sorana nu renunță și reduce din diferență (1-3).

Azarenka este mult mai atentă, face break-ul și îl confirmă (0-3).

Sorana a ratat trei mingi de break în primul game din setul secund, iar Vika a reușit să revină (0-1).

Perechea formată din Marius Copil și Jay Clarke (România/Marea Britanie) a pierdut primul set al confruntării cu echipa Marcus Daniell/Philipp Oswald (Noua Zeelandă/Austria, favoriți 15), scor 6-3.

Roger Federer s-a impus categoric în tiebreak-ul primului set cu Richard Gasquet, scor 7-1.

Sorana Cîrstea a câștigat primul set al partidei cu Victoria Azarenka (favorit 12): românca s-a impus în tiebreak, scor 7-5.

INFO Nick Kyrgios (60 ATP) a câștigat primul set al partidei cu Gianluca Mager (77 ATP), scor 7-6(6).

Azarenka a făcut break, a servit pentru câștigarea setului, dar Sorana a rezistat bine în fața presiunii și împins disputa în tiebreak (6-6).

Vika își face serviciul fără emoții, la 0 (5-5).

Sorana rămâne în față, Azarenka se află într-o poziție dificilă: va servi pentru a rămâne în set (5-4).

INFO După un meci maraton (3 ore și 20 de minute), Angelique Kerber (campioană în 2018) a trecut de iberica Sara Sorribes Tormo (50 WTA), scor 7-5, 5-7, 6-4. Jucătoarea din Germania s-a calificat în turul trei.

Primul set dintre Federer și Gasquet este unul foarte echilibrat: 4-4, fără break-uri.

Game alb pentru Victoria Azarenka, Sorana s-a chinuit să pună returul în teren (4-4).

Un game mult mai bun pentru Sorana: s-a impus la 15 (4-3).

Azarenka servește mult mai bine, a pierdut doar câte un punct în ultimele game-uri în care s-a aflat la lansare (3-3).

Sorana are din nou probleme la serviciu, dar revine de la 15-40 și trece din nou în față (3-2).

INFO Semifinalist în 2014, Grigor Dimitrov (favorit 18) a fost eliminat în trei seturi de Alexander Bublik (Kazakhstan, 38 ATP), scor 6-4, 7-6(6), 7-6(4).

Chiar dacă a avut ceva emoții la serviciu, Sorana a reușit să se impună, dar a fost egalată rapid de Vika (2-2).

Roger a salvat trei mingi de break și a egalat la 1.

Sorana recuperează rapid break-ul (1-1).

Victoria Azarenka a făcut break la 15 încă din primul game al partidei cu Sorana Cîrstea (0-1).

În câteva momente va începe și partida dintre Sorana Cîrstea și Victoria Azarenka. Românca va servi prima.

Roger Federer și Richard Gasquet și-au făcut apariție pe Central.

Jelena Ostapenko s-a calificat în turul următor după ce a învins-o pe Daria Kasatkina (favorită 31), scor 6-1, 3-6, 8-6.

Probleme pentru Angelique Kerber (favorită 25, campioană în 2018): a pierdut setul secund în fața Sarei Sorribes Tormo (50 WTA), scor 7-5. Câștigătoarea va fi decisă în urma setului al treilea.

Daniil Medvedev (favorit doi) s-a calificat în turul trei după o victorie categorică în fața ibericului Carlos Alcaraz: 6-4, 6-1, 6-2.

Daria Kasatkina (favorită 31) a reușit să egaleze situația la seturi contra Jelenei Ostapenko: 1-6, 6-3.

Daniil Medvedev (favorit doi) îl conduce deja cu 2-0 la seturi pe ibericul Carlos Alcaraz: 6-4, 6-1.

Jelena Ostapenko (campioană în 2017 la Roland Garros) a câștigat primul set al duelului cu Daria Kasatkina, scor 6-3.

Pedro Martinez a trecut de Gael Monfils, scor 6-3, 6-4, 4-6, 7-6(5). Francezul a bucurat asistența cu încă o lovitură spectaculoasă.

După o oră și 29 de minute, Ashleigh Barty a obținut calificarea în turul trei de la Wimbledon: 6-4, 6-3 cu Anna Blinkova.Cameron Norrie (34 ATP) ar putea fi următorul adversar al lui Roger Federer de la Wimbledon, în cazul în care marele campion elvețian va trece de Richard Gasquet. Deși are 1-0 la seturi și a avut break și în a doua manșă, Barty nu arată neapărat cel mai bun tenis al ei. Lidera mondială alternează momentele bune cu cele în care este realmente neinspirată.

Elina Svitolina (favorită trei) a fost eliminată de Magda Linette. A fost 6-3, 6-4 pentru poloneză. Meciul a durat 65 de minute.

Shelby Rogers a furnizat surpriza de până acum a zilei: a eliminat-o pe Maria Sakkari, semifinalistă la Roland Garros în urmă cu doar câteva săptămâni. Americanca s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-4. Partida a durat o oră și 48 de minute.

Al patrulea favorit la All England Club, Alexander Zverev s-a calificat în turul trei: 7-5, 6-2, 6-3 cu Tennys Sandgren. Duelul a durat o oră și 45 de minute.

Barbora Krejcikova (campioana de la Roland Garros) este în turul al treilea de la Wimbledon: 7-5, 6-4 cu Andrea Petkovic. Sportiva din Cehia a câștigat un meci care a durat o oră și 20 de minute.Anastasia Pavlyuchenkova (finalistă la ultima ediție de la Roland Garros) s-a calificat în turul al treilea de la Wimbledon. Rusoaica a trecut cu un dublu 6-3 de Kristyna Pliskova. Partida a durat 67 de minute.

Campioană en-titre la Roland Garros, Barbora Krejcikova s-a impus în primul set al partidei cu Andrea Petkovic, scor 7-5.

Alexander Zverev (favorit 4) s-a impus în primul set contra lui Tennys Sandgren: 7-5. Manșa a durat 40 de minute.

Karolina Muchova (favorită 19) a câștigat primul set al partidei cu Camila Giorgi, scor 6-3, după 36 de minute.

Ziua a patra de la Wimbledon îi va aduce pe iarba londoneză pe unii dintre marii favoriți de la All England Club: Ashleigh Barty, Roger Federer, Daniil Medvedev și Alexander Zverev. De asemenea, este o zi importantă pentru tenisul românesc: Sorana Cîrstea se va duela cu Victoria Azarenka. Rămâi pe HotNews.ro pentru a fi la curent cu desfășurarea evenimentelor.