Irina Begu a obținut calificarea în turul trei de la Wimbledon, sportiva noastră trecând de croata Petra Martic (30 WTA, favorită 26). Victoria a venit după două ore și 33 de minute de joc, scor 7-5, (7)6-7, 6-3.

Irina BeguFoto: DAVID GRAY / AFP / Profimedia

Irina a condus cu 5-3 în setul secund, dar nu a reușit să închidă partida și, după ce a ratat două mingi de meci în tiebreak, Martic a împins disputa în set decisiv. Begu a mai ratat o ocazie în game-ul al nouălea, dar a fructificat-o pe a patra și a obținut biletul pentru runda următoare.

Begu a încheiat partida cu 40 de lovituri câștigătoare (Martic a avut 42) și 25 de erori neforțate (croata a făcut 44).

De știut:

  • În turul al treilea, Irina Begu o va întâlni pe Iga Swiatek (favorită 7, campioană la Roland Garros în 2020). Poloneza a trecut de rusoaica Vera Zvonareva (36 ani, 96 WTA), scor 6-1, 6-3.

  • Pentru traseul de până acum de la Wimbledon, Irina va primi un premiu de 115.000 de lire sterline şi 130 de puncte în clasamentul WTA.

  • România are două sportive rămase în competiție la Wimbledon: Sorana Cîrstea (turul doi) și Irina Begu (turul trei). Din păcate, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Ana Bogdan și Patricia Țig au părăsit Grand Slamul în runda inaugurală.

Turneul de la Wimbledon, singurul de Grand Slam anulat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, se va derula anul acesta în perioada sa tradiţională (28 iunie - 11 iulie). Deţinătorul titlului la masculin este sârbul Novak Djokovic, în timp ce Simona Halep este deţinătoarea trofeului la feminin.