Sorana Cîrstea a obținut calificarea în turul doi de la Wimbledon, sportiva noastră trecând de o reprezentantă a gazdelor, Samantha Murray (230 WTA). Victoria a venit după un meci de o oră și 18 minute, scor 6-3, 6-3.

Sorana CirsteaFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Cîrstea a încheiat partida cu 23 de lovituri câștigătoare și 20 de erori neforțate.

Procentajele de la serviciu au fost: 79% pe primul și 54% pe al doilea. De asemenea, Sorana a făcut de 9 ori pasul spre fileu și a câștigat 7 dintre aceste puncte.

De știut:

  • În turul al doilea, Sorana va da peste învingătoarea partidei dintre Victoria Azarenka (favorită 12) și Kateryna Kozlova (157 WTA).
  • Pentru traseul de până acum de la Wimbledon, Cîrstea va primi un premiu de £75.000 și 70 puncte în clasamentul WTA.
  • Sorana Cîrstea este a doua sportivă din România care se califică în turul al doilea de la Wimbledon, după Irina Begu. Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu și Ana Bogdan au părăsit Grand Slamul în runda inaugurală.

Turneul de la Wimbledon, singurul de Grand Slam anulat în 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, se va derula anul acesta în perioada sa tradiţională (28 iunie - 11 iulie). Deţinătorul titlului la masculin este sârbul Novak Djokovic, în timp ce Simona Halep este deţinătoarea trofeului la feminin.

LiveBLOG Ziua a treia de la Wimbledon.