Sorana Cîrstea (turul doi) și Irina Begu (turul trei) sunt singurele românce rămase în competiție după a treia zi de la Wimbledon. Din păcate, Ana Bogdan și Patricia Țig au fost eliminate în runda inaugurală, Sofia Kenin (favorită 4) și Belinda Bencic (cap de serie nr. 9) părăsind și ele iarba londoneză.

WimbledonFoto: wimbledon.com

INFO Diego Schwartzman (cap de serie nr. 9) a avut nevoie de trei ore și 15 minute pentru a trece de favoritul fanilor, Liam Broady, scor 4-6, 6-2, 6-1, 6-4.

INFO Andrey Rublev (favorit 5) a trecut în trei seturi de sud-africanul Lloyd George Harris (51 ATP), scor 6-1, 6-2, 7-5.

Irina Begu mai ratează o minge de meci, dar se impune în cele din urmă (6-3) și se califică în turul trei de la Wimbledon (o va întâlni pe Iga Swiatek).

Martic reduce din diferență, Irina va servi din nou pentru câștigarea partidei (5-3).

Irina nu mai face erorile din setul precedent, își face serviciul și se apropie de victorie (5-2).

Irina a pus ceva presiune, dar Petra a servit bine: 4-2.

Game perfect de serviciu pentru Irina: conduce cu 4-1 în setul decisiv.

Irina Begu face break-ul, încă o șansă pentru româncă (3-1).

INFO După un prim set echilibrat, Ons Jabeur (favorită 21) a învins-o categoric pe Venus Williams, scor 7-5, 6-0. Tunisianca s-a calificat în turul trei.

Echilibrul continuă: Irina conduce cu 2-1 (fără break-uri).

Irina începe bine setul decisiv: game alb la serviciu (1-0).

INFO Karolina Pliskova (favorită 8) s-a calificat în turul trei după ce a trecut în două seturi de croata Donna Vekic (49 WTA), scor 6-2, 6-2.

Irina Begu ratează două mingi de meci și Petra Martic împinge confruntarea în set decisiv: 9-7 în tiebreak.

Irina își face cu ceva probleme serviciul și împinge disputa în tiebreak (6-6).

INFO Încă o surpriză pe tabloul feminin: Sofia Kenin (favorită 4) a fost învinsă în două seturi de americanca Madison Brengle (82 WTA), scor 6-2, 6-4.

Seria câștigătoare a jucătoarei croate continuă: 6-5.

Petra Martic recuperează break-ul: a câștigat ultimul punct cu un lob spectaculos (5-5).

Martic rămâne în meci, Irina conduce cu 5-4.

Irina mai face un break, îl confirmă și se află la un singur game distanță de victorie (5-3).

Irina Begu egalează la 3 după un game foarte bun de serviciu.

INFO Slovena Kaja Juvan (102 WTA) a oferit una dintre surprizele zilei: a eliminat-o pe Belinda Bencic (favorită 9), scor 6-3, 6-3.

Avantajul Irinei este pierdut în game-ul următor: Martic face rebreak (2-2).

INFO Campioană în 2017 la All England Club, Garbine Muguruza a trecut fără probleme de Lesley Pattinama Kerkhove (174 WTA). Iberica s-a calificat în turul trei după ce a câștigat cu 6-1, 6-4.

Irina Begu continuă jocul foarte bun: își face serviciul și trece la conducere după ce s-a impus și la retur (2-1).

INFO Iga Swiatek (favorită 7) s-a calificat în turul trei după ce a trecut de experimentata Vera Zvonareva (36 ani, 96 WTA), scor 6-1, 6-3.

Martic își face serviciul în debutul setului secund (0-1).

După 54 de minute în care ambele jucătoare au avut șansele lor, Irina Begu își adjudecă primul set în fața Petrei Martic: 7-5.

După ce a fost condusă cu 5-4, Irina a revenit și a făcut un break la 0. Sportiva noastră va servi pentru câștigarea primului set (6-5).

Petra Martic s-a desprins, a condus cu 4-2, dar Irina a reușit să revină (4-4).

Început de meci echilibrat între Begu și Martic: 2-2.

Martic recuperează rapid break-ul (1-1).

A început meciul dintre Irina Begu și Petra Martic. Sportiva noastră a făcut break încă din primul game (1-0).

INFO Aryna Sabalenka a avut nevoie de două ore și patru minute pentru a trece de Katie Boulter (Marea Britanie, 219 WTA). A doua favorită s-a impus cu 4-6, 6-3, 6-3 și s-a calificat în turul al treilea.

INFO Marin Cilic (cap de serie nr. 32 și finalist în 2017) a trecut în trei seturi de italianul Salvatore Caruso (96 ATP), scor 7-6(5), 7-6(1), 6-1.

INFO Elise Mertens (13) a ajuns în turul trei după ce a cedat doar două game-uri în fața lui Lin Zhu (6-2, 6-0).

INFO Victoria Azarenka (favorită 12) a obținut o victorie categorică în fața Katerynei Kozlova (6-1, 6-3). În turul următor, Vika se va confrunta cu Sorana Cîrstea.

INFO Aryna Sabalenka, a doua favorită, e egalat situația în fața britanicei Katie Boulter (219 WTA): a câștigat setul secund cu 6-3.

Daria Kasatkina își face fără probleme serviciul, se impune la 0 și obține calificarea în turul al doilea: 6-0, 3-6, 6-3.

Patricia nu rezistă încă la luptă, dar urmează un game foarte dificil: Kasatkina poate închide partida cu serviciul (5-3).

Kasatkina simte momentul bun, serveste bine, caștiga gameul și se distanțează la 5-2 în decisiv.

Din păcate, Țig are un început de game mai slab, revine, dar încarcarea mentală și-a spus până la urmă cuvântul: Kasatkina face breakul (4-2).

Patricia își câștigă cu emoții serviciul (a salvat o minge de break) și egalează la 2 în setul decisiv.

INFO: Katie Boulter (219 WTA) a câștigat surprinzător primul set jucat împotriva Arynei Sabalenka, a doua favorită de la Wimbledon, scor 6-4.

Daria reușește un game perfect de serviciu, unul câștigat la zero. Rusoaica are acum 2-1 în setul decisiv.

Patricia nu-și pierde concentrarea și închide setul al doilea cu serviciul: 6-3. S-au disputat două seturi în 60 de minute.

Pe terenul 11, Patricia Țig a pierdut categoric primul set contra Dariei Kasatkina (0-6). Se află într-o poziție bună însă în setul al doilea: sportiva noastră conduce cu 5-2.

INFO: Nick Kyrgios a reușit să-l învingă pe Ugo Humbert (favorit 21) după un meci de cinci seturi: 6-4, 4-6, 3-6, 6-1, 9-7. Duelul s-a întins pe durata a trei ore și 25 de minute.

Sorana forțează, pune presiune de la retur, iar breakul izbăvitor vine: 6-3, iar Cîrstea obține calificarea în turul al doilea de la Wimbledon.După o oră și 18 minute, sportiva noastră s-a impus în două manșe: 6-3, 6-3.

Samantha nu se dă bătută, câștigă de la lansare, ea stă aproape de Sorana pe tabelă (4-3).

Sorana păstrează avantajul break-ului (4-2) și mai scapă de un game de serviciu care i-ar fi putut da bătăi de cap.

INFO:De o oră și 40 de minute a avut nevoie Novak Djokovic pentru a trece de Kevin Anderson, 6-3, 6-3, 6-3.

Cîrstea nu are emoții, este concentrată, iar manșa îi revine de pe propriul serviciu: 6-3, după 37 de minute.

Sorana lovește mingea din urcare, încearcă să treacă la următorul nivel de viteză, iar tactica dă roade: face break-ul și se distanțează la 5-3.

Din fericire, Sorana reușește să salveze o minge de break și să treacă din nou în avantaj pe tabelă: 3-2 cu Samantha Murray.

INFO: Elina Svitolina a făcut pasul spre turul al doilea: 6-2, 2-6, 6-3 cu Alison Van Uytvanc.

INFO: Novak Djokovic mai face un pas spre victorie: a câștigat și setul al doilea (6-3), meciul a început de o oră și 9 minute.

După un început bun de partidă, Sorana cedează teren, iar Samantha reușește să restabilească egalitatea (2-2).

Cîrstea a reușit primul break al partidei, dar din păcate nu a putut să se desprindă la 3-0: și-a cedat serviciul (2-1).

Pe terenul 17 a început partida Soranei Cîrstea cu Samantha Murray Sharan.

INFO: Kei Nishikori este în turul al doilea: 6-4, 6-4, 6-4 cu Alexei Popyrin.

INFO: Alison Van Uytvanck a egalat situația la seturi contra Elinei Svitolina. A câștigat manșa cu 6-2.

INFO: Fernando Verdasco este în avantaj la seturi contra lui Grigor Dimitrov, favorit 18 la Londra (6-3).

INFO: A fost nevoie de un singur moment mai slab de la serviciu al lui Kevin Anderson, iar Novak Djokovic a profitat imediat. Liderul mondial a câștigat primul set, scor 6-3, după 32 de minute.

INFO: Elina Svitolina a câștigat primul set al duelului cu Alison Van Uytvanck (6-3).

A început partida lui Novak Djokovic de pe Central cu Kevin Anderson. Este o reeditare a finalei de la All England Club din 2018.

INFO: Favorit șapte, Matteo Berrettini a obținut calificarea în turul al doilea de la Wimbledon: 6-4, 3-6, 6-4, 6-0 cu Guido Pella.

INFO: Suedezul Imer a câștigat primul set al duelului cu Jo-Wilfied Tsonga (7-5, după 43 de minute).

INFO: Paula Badosa (favorită 30) a trecut în trei seturi (6-2, 5-7, 6-2) de Aliona Bolsova.

INFO: Favorită 19, Karolina Muchova a trecut după 66 de minute (6-3, 6-3) de Shuai Zhang.

INFO: Amanda Anisimova (fostă semifinalistă la Roland Garros - ediția din 2019) a fost eliminată din runda inaugurală de Magda Linette, din Polonia, scor 6-2, 3-6, 1-6. Meciul a durat o oră și 41 de minute.

INFO: Bianca Andreescu a părăsit Wimbledon-ul din turul întâi. Înfrângerea cu Alize Cornet a venit după o partidă de o oră și 21 de minute (6-2, 6-1).

INFO: Probleme și pentru Bianca Andreescu: a cedat (2-6) primul set al confruntării cu Alize Cornet. În plus, Andreescu este condusă și cu 4-0 în al doilea set.

Ana Bogdan părăsește Wimbledon-ul din runda inaugurală.

Din păcate, căderea Anei a fost una ireversibilă: Pavlyuchenkova a legat o serie de patru game-uri consecutive (6-2), iar partida s-a încheiat după doar 56 de minute (6-2, 6-2).

După o serie de patru game-uri fără probleme de la lansare, cea care are dificultăți este Ana: apar din nou inexactitățile, iar Anastastia profită și trece în avantaj pe tabelă și în setul al doilea (3-2).

INFO: Pe tabloul masculin, Matteo Berrettini a câștigat primul set al partidei cu Guido Pella, scor 6-4.

Cu moralul afectat după piederea primului set, Ana începe rău manșa: se face rapid 0-40. Sportiva noastră pornește cursa de reverenire, adună punct după punct și reușește să revină minunat: și-a câștigat serviciul de la 0-40.

Doar 25 de minute a durat primul set, unul câștigat de finalista de la Roland Garros cu 6-2. Din păcate, Ana nu a putut menține ritmul bun din primele două game-uri de serviciu, iar rusoaica a preluat inițiativa pas cu pas.

Ana încearcă să facă unele schimbări în planul tactic, dar este neinspirată. Vine la fileu și este lobată, iar apoi încrederea o ia serios la vale. Bogdan își cedează încă o dată serviciul, iar Anastastia va servi pentru câștigarea primului set (5-2).

Pavlyuchenkova profită de avantajul serviciului, confirmă break-ul și se distanțează la 4-2. Este un moment greu pentru Ana: echilibrul s-a rupt pe nesimțite, de la câteva puncte jucate mai slab de sportiva noastră.

Primele probleme apar, din păcate, pe serviciul Anei: nu își mai găsește ritmul, apar și erorile, iar Anastasia face primul break al partidei (2-3).

Momentan, nu sunt prea multe de făcut de la retur, profitându-se din plin de avantajul serviciului (2-2).

Ana servește bine în debutul partidei, are acel avantaj care o ajută să dicteze ritmul în schimburi (2-1).

Fără emoții mari de la serviciu în primele două game-uri (1-1).

Au început deja primele meciuri ale zilei de la Wimbledon. Luni și marți au fost probleme mari cu ploaia, programul fiind dat peste cap.

Ce reprezentante avem miercuri pe teren la Wimbledon:

Ana Bogdan (92 WTA) vs Anastasia Pavlyuchenkova (19 WTA) / Primul meci de pe Terenul 14 (ora 13:00).

Sorana Cîrstea (45 WTA) vs Samantha Murray (230 WTA) / Al treilea meci de pe Terenul 17 (undeva după ora 16:00).

Patricia Țig (63 WTA) vs Daria Kasatkina (35 WTA) / Al treilea meci de pe Terenul 11 (undeva după ora 16:30).

Irina Begu (79 WTA) vs Petra Martic (30 WTA) / Ultimul meci (al patrulea) de pe Terenul 7 (undeva după ora 18:30).