A doua zi de la Wimbledon a fost una plină de evenimente. Serena Williams (aflată în căutarea titlului de Grand Slam cu numărul 24) s-a retras după ce s-a accidentat în primul tur, Roger Federer s-a calificat în runda secundă după abandonul lui Adrian Mannarino (mai departe merg și Daniil Medvedev și Ashleigh Barty), în timp ce Mihaela Buzărnescu a fost eliminată de Venus Williams (41 de ani).

Roger FedererFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante evenimente ale zilei de marți, 29 iunie, de la Wimbledon:

Serena Williams se retrage: americanca a căzut, s-a ridicat cu greu și și-a luat la revedere de la fanii de pe Central.

Început echilibrat de meci între Serena Williams și Aliaksandra Sasnovich: 3-3 (americanca a condus cu 3-1, dar nu a reușit să își confirme break-ul).

Rusul Daniil Medvedev (al doilea favorit de la All England Club) a avut nevoie de două ore și 34 de minute pentru a-l învinge pe germanul Jan-Lennard Struff (45 ATP), scor 6-4, 6-4, 4-6, 7-6(3).

Polonezul Hubert Hurkacz (cap de serie nr. 14) a trecut în trei seturi de italianul Lorenzo Musetti (63 ATP), scor 6-4, 7-6(5), 6-1.

Pe Centralul de la Wimbledon și-a făcut apariția și Serena Williams. Americanca joacă împotriva Aliaksandrei Sasnovich (Belarus, 100 WTA).

Campioană la Roland Garros cu două săptămâni în urmă, Barbora Krejcikova (favorită 14) a debutat cu dreptul la Wimbledon: a învins-o pe daneza Clara Tauson (18 ani, 93 WTA), scor 6-3, 6-2.

INFO Petra Martic (favorită 26) a trecut în trei seturi de Varvara Gracheva (90 WTA), scor (3)6-7, 6-4, 6-3, și se va duela în turul al doilea cu Irina Begu (79 WTA).

Cori Gauff (cap de serie nr. 20) a avut nevoie de o oră și 35 de minute pentru a trece de britanica Francesca Jones (211 WTA), scor 7-5, 6-4.

Kiki Bertens (cap de serie nr. 17) a fost învinsă în două seturi de Marta Kostyuk (70 WTA), scor 6-3, 6-4.

Canadianul Denis Shapovalov (favorit 10) s-a calificat în turul doi după un meci maraton cu germanul Philipp Kohlschreiber (115 ATP), scor 6-4, 4-6, 6-3, 5-7, 6-4 (trei ore și 38 de minute).

Adrian Mannarino nu mai poate continua partida: după ce a pierdut primul punct din setul decisiv, francezul s-a retras și Roger Federer merge în turul al doilea de la Wimbledon: 6-4, (3)6-7, 3-6, 6-2, 0-0 (15-0).

Roger Federer a preluat controlul partidei și a câștigat categoric setul al patrulea: 6-2. Vom avea set decisiv.

Adrian Mannarino a cerut un timeout medical în momentul în care Federer conducea cu 4-2 în setul al patrulea.

Roger Federer nu renunță la luptă: conduce cu 3-0 în setul al patrulea.

Probleme din ce în ce mai mari pentru Roger Federer: Adrian Mannarino conduce cu 2-1 la seturi (6-3 în setul al treilea).

Mannarino face din nou break și de această dată îl confirmă: 5-2 pentru francez.

Roger nu își lasă adversarul să se desprindă și egalează la 2.

Probleme pentru Federer: Mannarino face break-ul în debutul setului al treilea (conduce cu 2-0).

După un set foarte echilibrat, Adrian Mannarino s-a impus categoric în tiebreak, scor 7-3. Roger Federer a făcut foarte multe erori neforțate (19, în timp ce francezul a avut doar 6).

INFO Angelique Kerber (favorită 25 și campioană în 2018) s-a calificat în turul al doilea după ce a trecut în două seturi de Nina Stojanovic (Serbia, 86 WTA), scor 6-4, 6-3.

Se merge cu serviciul în setul secund: Federer conduce cu 3-2 (a avut ceva probleme în ultimul game - a salvat două mingi de break).

A fost însă nevoie de un singur game mai slab al lui Mannarino, iar Federer a profitat. Elvețianul a făcut break-ul la 5-4, încheind setul după 39 de minute. Urale în tribune, Roger este foarte iubit la Londra (și nu numai). Federer - Mannarino 6-4.

Francezul nu i-a oferit prea multe șanse lui Roger în game-urile de serviciu. De aici și echilibrul teribil de până acum.

Mult echilibru în debutul partidei dintre Roger Federer și Adrian Mannarino: se merge cu serviciul până acum (5-4).

Roger Federer și intrarea pe Centralul de la Wimbledon:

INFO: Suarez Navarro a căzut din punct de vedere fizic, iar Barty nu a mai lăsat nimic la voia întâmplării. Lidera mondială s-a impus în decisiv cu 6-1. Partida de pe Central a durat o oră și 43 de minute (6-1, 6-7(1), 6-1). INFO: Surpriză pe Central: Ashleigh Barty, lidera mondială, a cedat în tiebreak (7-1) setul al doilea împotriva Carlei Suarez Navarro.

INFO: Alexander Zverev este în turul al doilea: 6-3, 6-4, 6-1 cu Tallon Griekspoor.

INFO: Diego Schwartzman a trecut de Benoit Paire (6-3, 6-4, 6-0) și a obținut calificarea în turul al doilea de la Wimbledon.

Ashleigh Barty a câștigat categoric, scor 6-1, primul set al partidei de pe Central cu Suarez Navarro.

Mihaela a salvat două mingi de meci, dar până la urmă Venus a reușit să închidă partida: 7-5, 4-6, 6-3, după două ore și 36 de minute.

Buzărnescu leagă două game-uri consecutive (5-3), iar Venus va încerca încă o dată să închidă meciul cu ajutorul serviciului.

Mihaela a salvat o minge de meci pe serviciul adversarei. Buzărnescu a făcut un break vital, iar acum servește pentru a rămâne în meci (5-2 pentru Williams).

Trei favorite calificate în turul al doilea: Pliskova, Sakkari, Mertens.

Diferențele sunt mici, însă din păcate Venus este mult mai inspirată în momentele importante: Williams conduce cu 4-1 în decisiv.

Din păcate, pierderea serviciului a afectat-o pe Mihaela. Nu a putut să pună probleme de la retur, iar Venus s-a desprins pe tabelă: 3-0.

INFO: Daniel Evans s-a calificat în turul al doilea: victorie în trei seturi (7-6(4), 6-2, 7-5) cu Feliciano Lopez.

Mingea de break ratată în urmă cu doar câteva minute a lăsat ceva urme la nivel mental. Miki nu și-a găsit ritmul de la serviciu, a comis destule erori, iar Venus a făcut primul break din setul decisiv. Williams are acum 2-0.

INFO: Vera Zvonareva a trecut de Marie Bouzkova (7-5, 6-4), iar Shelby Rogers de Samantha Stosur (6-1, 5-7, 6-3).

Buzărnescu a avut șansa să înceapă decisivul cu un break, dar Venus a salvat situația grație serviciului. Americanca conduce cu 1-0.

INFO: Favorită 13, Elise Mertens a trecut fără bătăi de cap (6-1 6-3) de Harriet Dart.

Mihaela face până la urmă față presiunii, câștigă game-ul de serviciu și egalează situația la seturi: 1-1. Manșa i-a revenit jucătoarei noastre cu 6-4.

Moment important pentru Miki: la 5-4 are nevoie să-și câștige game-ul de serviciu pentru a egala situația la seturi.

Se merge cap la cap cu serviciul, iar Mihaela poate face un pas important spre câștigarea setului al doilea (servește la 4-3).

Mihaela trece cu bine peste un game foarte dificil de la lansare: a salvat mingi de break, iar acum s-a desprins la 3-1.

INFO: Donna Vekic a trecut de Anastasia Potapova. A fost 6-1, 6-4, după un meci care a durat o oră și 9 minute.

INFO: Favorită 8, Karolina Pliskova a câștigat meciul cu Tamara Zidansek, scor 7-5, 6-4, obținând astfel calificarea în turul al doilea de la All England Club.

Este cunoscut numele adversarei pe care Mihaela Buzărnescu ar putea să o întâlnească în turul al doilea dacă va trece de Venus Williams: Ons Jabeur. Sportiva din Tunisia a trecut clar, 6-2, 6-1, de Rebecca Peterson.

Buzărnescu este mai agresivă la retur, pune presiune pe Venus, iar break-ul apare în chiar debutul setului al doilea. Miki confirmă break-ul pe propriul serviciu și se desprinde la 2-0.

Miki plătește pentru superficialitatea cu care a tratat mingile de break: Venus face primul break al partidei, unul care s-a dovedit a fi decisiv pentru câștigarea primului set: 7-5 pentru Williams. Manșa a durat 59 de minute.

Din păcate, Buzărnescu nu are claritate în idei la mingile de break ivite, iar Venus scapă cu bine dintr-un moment foarte delicat. Americanca conduce acum cu 6-5, iar presiunea se va muta pe serviciul jucătoarei noastre.

INFO: După un meci de doar 48 de minute, Maria Sakkari este în turul doi de la Wimbledon: 6-1, 6-1 cu Arantxa Rus.

Mult echilibru în continuare la meciul Mihaelei cu Venus: serviciul este arma de bază a celor două, fără break-uri până acum (4-3 pentru Williams).

INFO: Donna Vekic și-a trecut în statistică primul set al partidei cu Anastastia Potapova (6-1.

Venus se agață cu orice preț de fiecare minge, iar serviciul este o armă importantă până în acest moment. Mihaela a avut șansele ei de la retur, dar până la urmă americanca a trecut în avantaj (3-2).

INFO: Shelby Rogers a câștigat primul set al partidei cu veterana Samantha Stosur (37 de ani): 6-1.

INFO: Favorită 15, Maria Sakkari (semifinalistă la Roland Garros) a câștigat categoric (6-1) primul set al partidei cu Arantxa Rus.

Mihaela încearcă pe cât posibil să o deplaseze pe adversară, să o oblige să lovească din afara zonei de confort. Venus (41 de ani) nu mai are mobilitatea din alte vremuri.

Ar fi trebuit să joace luni, dar ploaia a dat peste cap programul organizatorilor de la Wimbledon. Mihaela Buzărnescu debutează la Grand Slam-ul londonez contra lui Venus Williams (41 de ani - câștigătoare în 5 rânduri la All England Club). Ziua a doua de tenis de la Wimbledon este LiveBLOG pe HotNews.ro.

Mihaela Buzărnescu (160 WTA) vs Venus Williams (111 WTA)

Americanca de 41 de ani are cinci titluri la Wimbledon (2000, 2001, 2005, 2007, 2008), iar ultima finală disputată a fost în 2017.

Terenul Central de la Wimbledon va găzdui marți trei meciuri cu un afiș impresionant: vor juca Ashleigh Barty (1 WTA), Roger Federer (o adevărată legendă a sportului alb) și Serena Williams (23 de titluri de Grand Slam).

Wimbledon: Irina Begu s-a calificat în turul doi, Monica Niculescu a fost eliminată / Două mari surprize în prima zi