Prima zi de pe iarba de la All England Club a adus și primele două surprize: Stefanos Tsitsipas (al treilea favorit) și Petra Kvitova (câștigătoare în 2011 și 2014) au părăsit Wimbledon-ul încă din runda inaugurală. Tot luni, Irina Begu a obținut calificarea în turul secund (a trecut în două seturi de Katie Volynets), în timp ce Monica Niculescu a fost eliminată de Aryna Sabalenka (cap de serie nr. 2).

Stefanos TsitsipasFoto: Ben Solomon/AELTC Pool / PA Images / Profimedia

Cele mai importante evenimente ale zilei de luni, 28 iunie, de la Wimbledon:

INFO Până la urmă, Andy Murray obține calificarea în turul doi: l-a învins pe Nikoloz Basilashvili în patru seturi, scor 6-4, 6-3, 5-7, 6-3. Meciul a durat trei ore și 15 minute.

INFO Andy Murray a condus cu 5-0 în setul al treilea, a ratat două mingi de meci în fața lui Nikoloz Basilashvili și gruzinul a revenit incredibil: 7-5.

Irina Begu a mai ratat două mingi de break, dar a fructificat-o pe a cincea și a obținut calificarea în turul doi:6-4, 7-5 vs Katie Volynets.

Begu face din nou break și mai are o șansă pentru a închide meciul cu serviciul (6-5).

Irina a ratat două mingi de meci și Volynets a egalat la 5.

Begu continuă perioada foarte bună, iar acum va servi pentru meci la 5-4.

Irina revine incredibil și egalează la 4. Sportiva noastră a recuperat două break-uri.

Momente foarte dificile pentru Irina: Volynets conduce cu 4-0 în setul secund.

Volynets fructifică a patra minge de break din game și se desprinde (0-2).

INFO Andy Murray, revenit la Wimbledon după o pauză de patru ani, conduce cu 2-0 la seturi în fața lui Nikoloz Basilashvili, scor 6-4, 6-3.

INFO Andrey Rublev (favorit 5) și Roberto Bautista-Agut (8) au obținut calificarea în turul doi după victorii în patru seturi cu Federico Delbonis (47 ATP), respectiv John Millman (43 ATP).

Volynets începe bine setul secund, și-a făcut serviciul fără emoții (0-1).

Irina Begu fructifică a doua minge de set: 6-4 cu Katie Volynets.

Begu continuă seria câștigătoare, se impune din nou la retur și va servi pentru câștigarea setului (5-4).

Irina nu renunță la luptă, recuperează break-ul și își face serviciul (4-4).

Seria break-urilor continuă: Volynets conduce cu 4-2.

INFO Iga Swiatek (cap de serie nr. 7) a obținut calificarea în turul doi. Poloneza a trecut în două seturi, scor 6-4, 6-4, de Su-Wei Hsieh (69 WTA).

INFO Marton Fucsovics (48 ATP) l-a eliminat în primul tur pe italianul Jannik Sinner (favorit 19), scor 5-7, 6-3, 7-5, 6-3.

Irina nu o lasă pe Katie să se desprindă și recuperează break-ul (2-3).

Un game cu mari probleme la lansare pentru Irina: Katie face break-ul (1-3).

Irina și Katei și-au făcut primele game-uri de serviciu fără prea mari probleme (1-2).

Meciul dintre Begu și Volynets a început cu americanca la serviciu.

Rusul Andrey Rublev (favorit 5) conduce cu 2-1 la seturi în fața argentinianului Federico Delbonis (47 ATP), scor 4-6, 6-4, 6-1.

Sârbul Miomir Kecmanovic (49 ATP) a trecut de argentinianul Facundo Ganis (92 ATP), scor 6-4, 3-6, 6-3, 7-6(1). Pe Terenul 11 urmează confruntarea dintre Irina Begu (79 WTA) și americanca Katie Volynets (venită din calificări: 19 ani, 196 WTA).

După patru ani, Andy Murray (campion în 2013 și 2016)a revenit pe iarba de la Wimbledon. Britanicul se duelează în primul tur cu Nikoloz Basilashvili (Georgia, 28 ATP/favorit 24).

Probleme pentru Jannik Sinner. Cap de serie nr. 19, italianul este condus cu 2-1 la seturi de Marton Fucsovics (48 ATP), scor 7-5, 3-6, 5-7.

Sofia Kenin, a patra favorită de pe tabloul feminin, a trecut în două seturi de chinezoaica Xinyu Wang (144 WTA), scor 6-4, 6-2.

Câștigătoare pe iarba de la All England Club în 2011 și 2014,Petra Kvitova (favorită 10) a fost învinsă în două seturi de americanca Sloane Stephens: 6-3, 6-4.

Finalist la Roland Garros cu doar două săptămâni în urmă, Stefanos Tsitsipas a fost eliminat în primul tur de la Wimbledon: Frances Tiafoe l-a învins cu 6-4, 6-4, 6-3.

Petra Kvitova, dublă campioană la Wimbledon, a pierdut primul set al partidei cu Sloane Stephens (6-3).

Campioană în 2017 la All England Club, Garbine Muguruza a cedat un singur game în meciul cu Fiona Ferro (6-0, 6-1). Iberica este en fanfare în turul al doilea de la Wimbledon.

Tsitsipas este condus cu 2-0 la seturi (6-4, 6-4) de Frances Tiafoe. Finalist la Roland Garros, grecul are mari probleme pe iarba londoneză. Garbine Muguruza i-a administrat un bagel (6-0) franțuzoaicei Fiona Ferro.

Cap de serie numărul trei, Stefanos Tsitsipas a pierdut primul set al partidei cu Frances Tiafoe (6-4).

În aceste momente se joacă aproape de potențialul maxim la All England Club: sunt 11 meciuri în desfășurare.

După fix două ore, Novak Djokovic se califică în turul al doilea de la Wimbledon: 4-6, 6-1, 6-2, 6-2 cu Jack Draper (235 ATP).

Nole salvează o minge de break, iar apoi trimite doi ași pentru a se desprinde la 5-1 (are deja 22 de ași în acest meci).

Lucrurile sunt cât se poate de clare: Djokovic face break-ul și în setul al patrulea, iar calificarea pare doar o chestiune de timp.

Ceva probleme pentru Tsitsipas, finalist la Roland Garros: este condus cu break de Tiafoe în primul set.

După o oră și 30 de minute, Novak a trecut în avantaj pe tabelă la seturi: 2-1. Manșa i-a revenit cu 6-2, iar supremația sârbului este tot mai evidentă.

Djokerul este tot mai aproape de un nivel foarte bun: se deplasează foarte bine, simte mingea, are partida în mâinile sale (5-2). Este deja o diferență de două break-uri, iar manșa este tot mai aproape de a fi trecută în statistica sârbului.

Pe Terenul 1 se joacă în aceste momente partida dintre Stefanos Tsitsipas (al treilea favorit) și Frances Tiafoe.

Al treilea game îi aduce lui Nole o descătușare sonoră: a făcut break-ul și a trecut și la comanda setului trei.

În deplin control, Djokovic câștigă fără emoții setul al doilea: 6-1.

Cu un moral de fier, Novak nu resimte pierderea primului set, iar lucrurile se schimbă în a doua manșă: sârbul face break-ul și este la conducerea partidei (5-1).

După o oră și 15 minute, Aryna Sabalenka a câștigat meciul jucat împotriva Monicăi Niculescu, scor 6-1, 6-4.

Un pui de surpriză pe Central: Novak Djokovic a pierdut primul set (6-4) împotriva locului 253 ATP, Jack Draper.

Aryna se concentrează în game-ul de serviciu, se impune fără emoții, iar acum practic vede linia de sosire (5-3).

Un puternic "Come on" al Monicăi însoțește câștigarea game-ului de serviciu. Este 4-3 pentru Sabalenka, dar Niculescu pare să fi intrat în sfârșit în meci...

Monica primește încă o dată aplauze frenetice: mai face un break și se apropie la 2-4 pe tabelă în setul al doilea. Marile probleme au fost însă de la lansare: Niculescu a servit moale, previzibil, o adevărată invitație la atac.

Pe Central, Jack Draper (253 ATP) a avut un start lansat de meci: l-a condus cu 3-1 pe Novak Djokovic.

Monica este mai inspirată la retur, o pune la muncă pe Aryna, iar până la urmă break-ul vine. Jucătoarea noastră este aplaudată pe Terenul 1, spectatorii își doresc un meci mai echilibrat.

A intrat pe Central... Novaaaaak Djokoooovic

Din păcate, nu s-au schimbat coordonatele: Monica nu-și găsește ritmul de la serviciu, Aryna este formidabilă de la retur, iar break-ul a fost unul alb.

După 29 de minute, Aryna Sabalenka își trece în statistică primul set, unul câștigat de-o manieră categorică: 6-1.

Niculescu nu renunță la game-ul de serviciu, salvează două mingi de set și modifică acel zero din dreptul ei de pe tabelă: 1-5.

Au trecut doar 18 minute, iar tabela de marcaj de pe Terenul 1 vorbește de la sine despre superioritatea Arynei: 5-0.

Din păcate, se joacă într-o singură direcție. Aryna este foarte agresivă la retur, profitând și de un serviciu care nu o ajută prea mult pe Monica. În aceste condiții, Sabalenka s-a distanțat la 4-0 în primul set.

Suprafața de joc pune în evidență foarte bine una dintre principalele arme ale Arynei: serviciul. Favorita numărul doi conduce punctele din spatele unui serviciu puternic și se desprinde la 3-0.

Monica a reușit să salveze patru mingi de break, dar până la urmă inevitabilul s-a produs: Aryna a făcut break-ul (2-0).

Pe Terenul 1 a început meciul Monicăi Niculescu contra favoritei numărul doi, Aryna Sabalenka.

Singurele meciuri care vor începe la orele stabilite inițial vor fi Monica Niculescu vs Aryna Sabalenka (ora 15:00) și Novak Djokovic vs Jack Draper (de la ora 15:30). Explicația: pe Terenul 1 și pe Central există acoperișuri retractabile.

Debutul nu este tocmai cel așteptat de către toată lumea: continuă să plouă la Londra, nu se joacă niciun meci.

Avem deja parte de o primă întârziere a meciurilor, din cauza ploii de la Londra. Nu a apucat să înceapă vreo partidă de pe tablourile principale. Organizatorii au anunțat că speră ca duelurile să debuteze undeva după ora 13:30.

Timp de două săptămâni (28 iunie - 11 iulie), HotNews.ro vă va ține la curent cu tot ceea ce se întâmplă în complexul de la All England Club, acolo unde are loc Wimbledon, cel de-al treilea turneu de Grand Slam al sezonului din tenisul de câmp mondial. Prima zi de pe iarba londoneză le aduce pe terenuri pe Monica Niculescu, Irina Begu și Mihaela Buzărnescu.

De știut:

  • Turneul de la Wimbledon este LiveBLOG în fiecare zi pe HotNews.ro, toate sportivele și sportivii români putând fi urmăriți în timp real.
  • Competiția va fi transmisă în direct de Eurosport.

Terenul 2

În ultimul meci al zilei (al patrulea) se vor întâlni Mihaela Buzărnescu (161 WTA) și Venus Williams. Duelul va avea loc după o partidă de pe tabloul feminin de simplu și alte două de pe cel masculin de simplu. Partida ar putea începe undeva după ora 19:00.

Terenul 11

Al doilea meci al zilei de pe această arenă (ziua de tenis începe la ora 13:00) le va aduce față în față pe Irina Begu (79 WTA) și Katie Volynets (sportivă venită din calificări: 19 ani, locul 196 WTA). Duelul va avea loc după un meci de pe tabloul masculin de simplu (Bagnis vs Kecmanovic).