Johanna Konta a fost exclusă de la ediția actuală a Wimbledonului după ce a intrat în contact direct cu o persoană infectată cu coronavirus. Tenismena este cel mai bine clasată dintre jucătoarele britanice, ocupând locul 31 WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătoarea de 30 de ani, cap de serie numărul 27, a fost nevoită să intre în izolare pentru 10 zile după ce un membru al echipei ei a fost testat pozitiv.

Ea ar fi trebuit să joace marţi, în primul tur, cu sportiva cehă Katerina Siniakova, locul 64 WTA.

"Simpatiile noastre sunt cu Johanna şi sperăm să o vedem pe teren cât mai curând posibil”, au scris organizatorii turneului de la Wimbledon, pe Twitter.

Grand Slamul londonez începe, luni, la All England Club, după ce anul trecut competiţia nu s-a desfăşurat din cauza pandemiei de coronavirus.

Toţi jucătorii trebuie să stea la hotelul oficial din Westminster şi li se permite să aducă trei persoane cu ei. Astfel, Konta i-a ales pe logodnicul ei, pe antrenorul Dan Smethurst şi pe preparatorul fizic Gill Myburgh.

Konta, semifinalistă în 2017 pe iarba londoneză, va putea să se izoleze în locuinţa ei din Londra.

Ea este al doilea participant la Wimbledon nevoit să se retragă din cauza Covid-19, după danezul Frederik Nielsen, specialist al probei de dublu. Şi el a intrat în contact cu o persoană infectată, antrenoul lui.

Chinezoaica Yafan Wang, locul 123 WTA, o va înlocui pe jucătoarea britanică pe tabloul principal, ca lucky loser, potrivit News.ro.