Jucătoarei de tenis ucraineancă Dayana Yastremska (37 WTA) i-a fost ridicată de către un tribunal independent suspendarea provizorie pentru dopaj. La sfârșitul anului trecut, tenismena a fost suspendată provizoriu de WTA, după ce a fost testată pozitiv la un control antidoping.

HotNews.roFoto: Hotnews

În eşantioanele sale s-au descoperit urme de mesterolon, un medicament cu androgeni și steroizi anabolizanți, folosit în special în tratamentul nivelurilor scăzute de testosteron. Sancțiunea intrase în vigoare pe 7 ianuarie 2021.

Ca urmare a unei audieri din 21 mai, un tribunal independent a decis să accepte "varianta sportivei privind modul în care mesterolonul a ajuns în organismul ei şi a determinat că ea nu a încălcat nicio regulă".

"Sportiva nu va ispăşi nicio perioadă de suspendare", a anunţat Federaţia Internaţională de Tenis (ITF). La sfârșitul lunii ianuarie 2021, ITF a respins apelul jucătoarei ucrainene Dayana Yastremska la suspendarea provizorie.

"Sunt fericită şi uşurată că am fost exonerată. Am trecut prin multe în ultimele luni şi a fost greu să fac faţă la toate comentariile negative", a declarat Iastremska potrivit News.ro.

Dayana Yastremska, considerată una dintre cele mai promițătoare jucătoare din noua generație, are trei titluri în palmares: Hong Kong (2018), Hua Hin și Strasbourg (2019).