Vestea zilei din tenis vine din partea lui Rafael Nadal. Într-o postare pe contul personal de Twitter, ibericul a anunțat ceea ce mulți dintre iubitorii tenisului nu ar fi dorit să audă: nu va participa la Wimbledon și la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Rafael NadalFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

În vârstă de 35 de ani, Nadal a câștigat două turnee ATP în acest sezon (Barcelona și Roma), iar la Roland Garros a fost învins în semifinale de Novak Djokovic (a fost doar a treia înfrângere în istoria participărilor de la Paris).

"Obiectivul major este să îmi prelungesc cariera și să fac în continuare ceea ce mă face fericit" - Rafael Nadal, despre renunțarea la Wimbledon și Jocurile Olimpice.

"Nu este niciodată o decizie ușor de luat (n.r. forfaitul), dar după ce mi-am ascultat corpul și am discutat cu echipa mea mi-am dat seama că este hotărârea corectă", a completat marele campion iberic.

Doi dintre marii absenți de la All England Club din 2021

VIDEO Gluma lui Rafael Nadal despre eliminarea de la Roland Garros

De știut:

  • Turneul de Grand Slam de la Wimbledon va avea loc în perioada 28 iunie - 11 iulie, în timp ce Turneul Olimpic de tenis se va desfășura în intervalul 24-30 iulie.

Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:

Roger Federer 31

Novak Djokovic 29

Rafael Nadal 28

Ivan Lendl 19

Pete Sampras 18.

Titluri de Grand Slam:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 19.

Devoratorul de recorduri - Novak Djokovic a anunțat următorul obiectiv important: Federer și Nadal, în pericol