Andy Murray și Venus Williams vor primi wild card-uri la Wimbledon, al treilea Grand Slam din anul curent. ​Premiile au scăzut în comparație cu ediția din 2019, ultima jucată.

Andy MurrayFoto: DPPI/Jean Catuffe/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Murray, locul 124 ATP, în vârstă de 34 de ani, a câştigat trofeul la simplu masculin în 2013 şi 2016, în timp ce Williams, locul 103 WTA, în vârstă de 40 de ani, a câştigat titlul la simplu feminin de cinci ori.

Spaniolul Carlos Alcaraz şi jucătorii britanici Liam Broady, Jay Clarke şi Jack Draper au primit şi ei wild card-uri la simplu.

Jucătoarelor britanice Katie Boulter, Jodie Burrage, Harriet Dart, Francesca Jones şi Samantha Murray Sharan li s-au acordat, de asemenea, wild card-uri pentru turneul feminin de simplu.

Premiile de la Wimbledon, în scădere

Premiile totale au scăzut de la 36,9 milioane de lire sterline în 2019 la 35 de milioane de lire sterline (40 de milioane de euro). De asemenea, premiile pentru câştigătorii la simplu au scăzut, la 1,7 milioane de lire sterline (două milioane de euro).

În 2019, Simona Halep şi Novak Djokovic, care s-au impus la simplu, au primit câte 2,35 milioane de lire sterline.

În 2020, turneul nu s-a ţinut din cauza pandemiei de coronavirus.

Turneul de la Wimbledon va începe la 28 iunie şi se va desfăşura până la 11 iulie, pe iarba londoneză, potrivit News.ro.​