Novak Djokovic este campion la Roland Garros, acesta fiind al doilea titlu din palmaresul liderului mondial. Sârbul are un adversar din circuitul ATP care îi este un adevărat talisman: de ficare dată când se întâlnesc, Nole câștigă turneul. Acest lucru a fost valabil și la Grand Slam-ul parizian.

Novak DjokovicFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ocupant în prezent al locului 68 în ierarhia mondială, Tennys Sandgren este, fără să știe și să vrea, un talisman pentru Djokovic.

De fiecare dată când americanul i-a ieșit în drum, Djokerul a câștigat competiția respectivă. În trei rânduri a fost vorba despre Grand Slam-uri, iar o dată de un turneu Masters.

Meciurile dintre Novak și Tennys:

2021, Roland Garros: 6-2, 6-4, 6-2 / Djokovic campion

2020, Cincinnati: 6-2, 6-4 / Djokovic campion

2018, US Open: 6-1, 6-3, 6-7(2), 6-2 / Djokovic campion

2018, Wimbledon: 6-3, 6-1, 6-2 / Djokovic campion

A reușit să pună în scenă o nouă revenire incredibilă de la 0-2 la seturi la această ediție a Grand Slam-ului parizian, iar cel de-al doilea titlu de la Roland Garros a fost adăugat în CV-ul sârbului. Novak Djokovic este rege pe zgura de pe Chatrier, acesta acumulând 19 titluri majore. Stefanos Tsitsipas a fost mai bun preț de două seturi, după care a clacat fizic și mai apoi mental (6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

De știut:

  • Novak Djokovic este primul jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros, iar Nadal unul la Australian Open).

  • Sârbul se apropie amenințător de marii săi rivali în ierarhia titlurilor majore: Federer și Nadal, câte 20, Djokovic, 19.

  • După Wimbledon (va debuta pe 28 iunie) am putea ajunge ipotetic în situația în care cei trei mari (Federer, Nadal, Djokovic) să fie la egalitate: toți cu câte 20 de Grand Slam-uri în CV.

Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:

Roger Federer 31

Novak Djokovic 29

Rafael Nadal 28

Ivan Lendl 19

Pete Sampras 18.

Titluri de Grand Slam:

1 Roger Federer / Rafael Nadal 20

3 Novak Djokovic 19.

Devoratorul de recorduri - Novak Djokovic a anunțat următorul obiectiv important: Federer și Nadal, în pericol