Stefanos Tsitsipas a condus cu 2-0 la seturi în finala de la Roland Garros, dar nu a mai găsit energia mentală și fizică pentru a duce la capăt așa cum și-ar fi dorit o bătălie incredibilă cu Novak Djokovic. La o zi după încheierea competiției de la Paris, grecul a anunțat că o veste tristă l-a tulburat înainte de startul partidei de pe Chatrier.

Stefanos TsitsipasFoto: DPPI/Jean Catuffe/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Astfel, Stefanos a anunţat luni dimineaţă că a aflat de moartea bunicii sale cu doar câteva minute înaintea debutului finalei turneului de la Roland Garros.

În vârstă de 22 de ani, grecul i-a dedicat prima sa finală de Grand Slam bunicii sale din partea tatălui, mesajul având loc pe contul personal de Instagram.

"Cu cinci minute înainte de a intra pe teren, bunica mea iubită a pierdut lupta sa pentru viaţă. O femeie înţeleaptă, a cărei credinţă în viaţă şi disponibilitatea de a da şi de a oferi nu pot fi comparate cu nimeni altcineva pe care l-am cunoscut.

Este important să existe mai mulţi oameni ca ea în această lume. Pentru că oamenii ca ea te fac să trăieşti. Te fac să visezi" - Stefanos Tsitsipas.

"Viaţa nu înseamnă să câştigi sau să pierzi. Ci înseamnă să profiţi de fiecare clipă a vieţii, singur sau alături de alţii. Să trăieşti o viaţă plină de sens, fără mizerie sau abjecţie. Ridicarea trofeelor şi celebrarea victoriilor este ceva, dar nu este totul", a completat Tsitsipas.

Postarea lui Stefanos Tsitsipas:

A reușit să pună în scenă o nouă revenire incredibilă de la 0-2 la seturi la această ediție a Grand Slam-ului parizian, iar cel de-al doilea titlu de la Roland Garros a fost adăugat în CV-ul sârbului. Novak Djokovic este rege pe zgura de pe Chatrier, acesta acumulând 19 titluri majore. Stefanos Tsitsipas a fost mai bun preț de două seturi, după care a clacat fizic și mai apoi mental (6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

De știut:

  • Novak Djokovic este primul jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros, iar Nadal unul la Australian Open).

  • Sârbul se apropie amenințător de marii săi rivali în ierarhia titlurilor majore: Federer și Nadal, câte 20, Djokovic, 19.

  • După Wimbledon (va debuta pe 28 iunie) am putea ajunge ipotetic în situația în care cei trei mari (Federer, Nadal, Djokovic) să fie la egalitate: toți cu câte 20 de Grand Slam-uri în CV.