Retras de la Roland Garros, Roger Federer a declarat, vineri, că sezonul pe iarbă reprezintă cea mai importantă perioadă pentru el. Elvețianul va debuta săptămână viitoare la Halle (Germania).

HotNews.roFoto: Hotnews

"Acum începe perioada cea mai importantă pentru mine", a spus Federer, potrivit AFP.

Elveţianul de 39 de ani, care s-a retras de la turneul parizian înaintea optimilor de finală pentru a-şi proteja sănătatea, este un abonat al turneului de la Halle, pe care l-a câştigat de zece ori, competiţie ce serveşte drept repetiţie înainte de Wimbledon, programat în acest an între 28 iunie şi 11 iulie.

"Vreau să arăt cel mai bun tenis al meu pe iarbă şi să joc ca să câştig", a declarat vineri Federer într-o conferinţă de presă virtuală. "Pentru mine este foarte uşor pe iarbă, n-am nevoie nici măcar de o zi ca să mă simt bine pe gazon", a adăugat el.

De la primul său antrenament la Halle, omul cu douăzeci de turnee de Grand Slam câştigate a fost în largul său: "Am simţit cum pe iarbă totul redevine automat uşor pentru mine".

Principalii săi adversari la Halle vor fi germanul Alexander Zverev, care joacă vineri în semifinale la Roland Garros împotriva grecului Stefanos Tsitsipas, şi numărul doi mondial, rusul Daniil Medvedev.

"O victorie ar arăta că sunt pe calea cea bună pentru a regăsi încrederea şi plăcerea, dar cel mai important este să nu mă accidentez", a spus Federer.

Operat de două ori la genunchiul drept în 2020, Federer a revenit în circuit în martie, la turneul de la Doha, după o absenţă de un an. Elveţianul şi-a anunţat priorităţile pentru 2021, turneul său de suflet de la Wimbledon şi Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie-8 august), medalia de aur la simplu fiind singura care lipseşte din palmaresul său prestigios, scrie Agerpres.