​Chiar dacă a pierdut în sferturi, Diego Schwartzman se poate mândri cu o performanță impresionantă: a oprit pentru a doua oară în carieră o serie de seturi câștigate la rând de Rafael Nadal la Roland Garros.

Diego SchwartzmanFoto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Câștigând setul secund al confruntării care a avut loc miercuri, scor 6-4, Diego a pus capăt unei serii de 36 de seturi consecutive adjudecate de Rafa la Paris. Ultimul jucător care reușise să câștige un set în fața ibericului a fost Dominic Thiem, în finala ediției din 2019.

Schwartzman nu se află la prima reușită de acest fel. În 2018, tot în sferturile de la Roland Garros, argentinianul oprea o serie și mai lungă a spaniolului: 38 de seturi câștigate în perioada 2016-2018 (recordul personal al lui Nadal).

Bjorn Borg deține recordul pentru cele mai multe seturi consecutive câștigate la un eveniment de Grand Slam în Era Open: 41 în perioada 1979 - 1981.

Rafael Nadal s-a calificat în semifinalele de la Roland Garros, după ce a trecut de Diego Schwartzman, scor 6-3, 4-6, 6-4, 6-0. Pentru un loc în marea finală, ibericul se va duela cu marele său rival: Novak Djokovic.