Irina Bara s-a calificat, miercuri, în sferturile de finală ale turneului WTA 125 de la Bol (Croaţia), după ce a trecut de croata Tena Lukas.

Irina BaraFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bara (26 ani, 122 WTA) a obţinut o victorie facilă, în doar 68 de minute, scor 6-3, 6-0.

În sferturi, românca o va înfrunta pe câştigătoarea dintre italianca Martina Trevisan (a patra favorită) şi Anna Karolina Schmiedlova (Slovacia).

Bara şi-a asigurat un cec de 3.226 de euro şi 29 de puncte WTA.

În alt meci din optimi, Alexandra Cadanţu (317 WTA, venită din calificări) a fost învinsă fără drept de apel de rusoaica Ana Blinkova (principala favorită) cu 6-2, 6-1, în 65 de minute.

Cadanţu va primi un cec de 1.613 euro şi 16 puncte WTA.

La dublu, perechea alcătuită din Alexandra Dulgheru şi uzbeca Akgul Amanmuradova s-a calificat în sferturile de finală, după 6-2, 7-5 cu croatele Tena Lukas/Tereza Mrdeza, după o oră şi 25 de minute.

Dulgheru şi partenera sa şi-au asigurat un cec de 1.008 euro şi 29 de puncte WTA la dublu, iar în sferturi vor înfrunta cuplul Lara Arruabarrena (Spania)/Sara Errani (Italia).

În alt meci din primul tur la dublu, Miriam Bulgaru şi Alexandra Cadanţu au fost învinse cu 6-4, 6-3 de perechea Usue Maitane Arconada (SUA)/Olga Govortsova, transmite Agerpres.