Accidentată în timpul unei conferințe de presă de la Roland Garros, Petra Kvitova a declarat, marţi, că are "şanse mari" să se refacă la timp pentru a participa la Wimbledon, turneu de Grand Slam pe care l-a câștigat de două ori, scrie AFP.

Petra KvitovaFoto: Filippo MONTEFORTE / AFP / Profimedia

Petra Kvitova (12 WTA) s-a retras de la Roland Garros după victoria din primul tur, ea indicând că s-a accidentat la glezna stângă în timpul "obligaţiilor sale mediatice de după meci".

"Sunt şanse mari să mă refac la timp pentru Wimbledon", a asigurat Kvitova, care intenţionează să reia treptat antrenamentele începând de miercuri.

"Cu siguranţă nu voi merge la turneul de la Berlin, care începe lunea viitoare. Mă gândesc însă la Bad Homburg, unde şansele sunt 50/50", a adăugat ea pentru site-ul iSport.cz.

Acest turneu, aflat la prima ediţie, are loc din 20 iunie, în timp ce meciurile de pe tabloul principal de la Wimbledon încep pe 28 iunie. Simona Halep a anunțat, marți, că va participa la competiția din Germania.

"Nu-mi pot imagina să nu joc trei ani la rând la Wimbledon. Şi din acest motiv m-am retras de la Paris, am fost prudentă", a explicat cea care a câştigat cel mai prestigios turneu pe iarbă în 2011 şi 2014, potrivit Agerpres.