Eliminată în turul întâi de la Roland Garros, Bianca Andreescu a anunțat, marți, despărțirea de Sylvain Bruneau, antrenorul alături de care a reușit cele mai importante rezultate din tenisul profesionist.

Bianca AndreescuFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Măcinată de accidentări (în 2020 nu a jucat deloc) și cu o revenire pe teren care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, Bianca a mutat la nivel de echipă.

Sportiva care reprezintă Canada a anunțat pe contul personal de Twitter că a renunțat la colaborea cu Sylvain Bruneau, antrenorul alături de care a devenit un nume important în tenisul mondial.

Conform sportivei, decizia a fost luată de comun acord cu Bruneau.

Colaborarea celor doi s-a întins pe durata a patru ani, perioadă în care Bianca a reușit să câștige trei titluri WTA și să urce cel mai sus până pe locul 4 (octombrie 2019) în ierarhia WTA.

Toate trofeele Biancăi au venit în 2019: Indian Wells, Toronto și US Open. Andreescu va împlini 21 de ani pe 16 iunie, iar în prezent ocupă locul șapte în clasamentul WTA.

Prietenia cu Sylvain va exista "pentru totdeauna", iar acesta este mai mult decât un antrenor, este "parte din familie", a precizat, printre altele, Bianca.