​Andy Murray este plin de admirație pentru Roger Federer și nu a ezitat să facă public acest lucru spre finalul ultimului meci de la Roland Garros al marelui campion elvețian. Nu se aștepta, desigur, că va prilejui astfel și o replică deosebit de acidă.

Roger FedererFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Scoțianul, care este singurul tenisman care a reușit să câștige aurul olimpic, mai multe trofee de Grand Slam și finala ATP, devenind pentru câțiva ani unul din „Cei patru mari”, se confruntă de doi ani cu probleme de sănătate și operații care-l țin departe de competițiile oficiale.

Sâmbătă noapte, Murray a postat un tweet emoționant care a adunat zeci de mii de aprecieri: „Nu sunt preocupat deloc de rezultatul acestui meci. Dar este suficient ca să mă inspire să-l văd pe Federer înflăcărat la 39 de ani, jucând pe un stadion gol la ora 0:30 după două operații la genunchi. Fă ce iubești să faci”, a scris Murray.

Ulterior, Federer i-a răspuns „Thank you Sir Andy! Ne revedem pe iarbă”.

Dar după 10 ore, americanul Mardy Fish a replicat sarcastic: „De asemenea, continuă s-o faci când câștigi 100 de milioane într-un an”.

E drept că, deși nu a jucat mai deloc din cauza accidentărilor, Federer a câștigat anul trecut „doar” 90 de milioane de dolari, marea majoritate din sponsorizările de la Rolex, Crédit Suisse și Uniqlo.

Forbes notează că, alături de Connor McGregor și Tiger Woods, elvețianul este al treilea atlet care a câștigat peste 70 de milioane din alte surse decât premiile sportive într-un singur an.

Fost număr 7 ATP, Mardy Fish a câștigat 6 turnee în circuit și a jucat patru finale de Master și una olimpică (2004), calificându-se și la Turneul Campionilor în 2011. La turneele din categoria Grand Slam a fost prezent în sferturi de finală la Melbourne, New York și Wimbledon.

Retras din activitatea de performanță în 2015, Mardy Fish este căpitan nejucător al echipei masculine americane de Cupa Davis.

Alte nume cunoscute din tenis, ca John și Patrick McEnroe, au admis că vârsta (va împlini 40 în august) și palmaresul strălucitor ale lui Federer îi permit să cam facă ce vrea, dar l-au și criticat pentru decizia de a se retrage de la Roland Garros în mijlocul turneului: „Înțelegem, dar nu aprobăm”.

REFERINȚĂ: