Favoriții de pe tabloul masculin și-au respectat statutul, luni, la Roland Garros: Novak Djokovic (liderul mondial) și Rafael Nadal (campion de 13 ori) s-au calificat în sferturile competiției. Pe tabloul feminin, Sloane Stephens (finalista din 2018) și Sofia Kenin (finalista din 2020) au fost eliminate.

Rafael NadalFoto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante evenimente ale zilei de luni, 7 iunie, de la Roland Garros:

Rafael Nadal, campion de 13 ori la Roland Garros, s-a calificat în sferturi după ce a câștigat în trei seturi meciul cu tânărul italian Jannik Sinner, 7-5, 6-3, 6-0.

Rafa a câștigat și setul secund în fața lui Sinner, scor 6-3.

Condus cu 5-3 de Jannik Sinner, Rafael Nadal a câștigat următoarele patru game-uri și s-a impus cu 7-5 în primul set.

Sofia Kenin, cap de serie numărul patru, a părăsit turneul de la Roland Garros în faza optimilor. Americanca, finalistă la Paris în 2020, a fost învinsă de Maria Sakkari (favorită 17), scor 6-1, 6-3.

Nole nu a slăbit ritmul, s-a desprins și în decisiv, iar la 4-0 Musetti a abadonat din cauza unor probleme medicale. Djokovic este în sferturi la Roland Garros, acolo unde-l va întâlni pe Matteo Berrettini (favorit nouă).

Vom avea set decisiv: Nole a egalat situația după ce a bifat un bagel (6-0). Se joacă de trei ore și patru minute.

Răspuns de mare campion al sârbului: Nole a venit mult mai hotărât de la vestiare: agresivitate liderului ATP a dat roade pe tabelă, iar Djokovic a câștigat manșa categoric, scor 6-1.

Gluma se îngroașă pe Chatrier: Lorenzo Musetti a făcut 2-0 la seturi împotriva lui Novak Djokovic. A fost al doilea tiebreak pe care italianul și l-a adjudecat (7-2). Se joacă deja de două ore și 20 de minute. Diego Schwartzman (favorit zece) este în sferturi la Roland Garros. Argentininanul a trecut în trei seturi (7-6(9), 6-4, 7-5) de Jan-Lennard Struff. Partida a durat trei ore și două minute. Lorenzo Musetti (79 ATP) a câștigat surprinzător primul set al partidei cu liderul mondial. Novak Djokovic a fost ținut în șah de italian, iar manșa i-a revenit dramatic, 9-7 în tiebreak, lui Lorenzo. Schwartzman și Struff au avut nevoie de peste o oră pentru a încheia primul set: 11-9 în tiebreak pentru argentinian. Meci spectaculos pe Suzanne Lenglen. Este prima calificare într-un sfert de finală la un Grand Slam pentru americanca de doar 17 ani.

De doar 53 de minute a avut nevoie Gauff pentru a obține calificarea în sferturile de la Paris: 6-3, 6-1 cu Ons Jabeur.

Favorită 24, Coco Gauff este în avantaj pe tabelă, sportiva din SUA câștigand primul set set (6-3) al meciului cu Ons Jabeur (cap de serie numărul 25).

Lucrurile nu s-au schimbat nici în al doilea set pentru Stephens: Krejcikova a continuat să fie la conducerea partidei, iar victoria (6-2, 6-0) s-a conturat după doar o oră și 7 minute.

Aflată în mare formă în ultima perioadă (a câștigat recent titlul la Strasbourg), Barbora Krejcikova a câștigat categoric, scor 6-2, primul set al partidei cu Sloane Stephens (finalistă la Paris în 2018).

Au început primele meciuri ale zilei de luni, 7 iunie, de la Roland Garros.

Luni intră în scenă favoriții pentru meciurile din optimi, în complexul de la Porte D'Auteuil urmând să fie văzuți Rafael Nadal, Novak Djokovic și Iga Swiatek. Rămâi pe HotNews.ro pentru a fi la curent cu toate evenimentele din cea de-a noua zi de concurs de la Roland Garros.

Simplu feminin:

Sloane Stephens vs Barbora Krejcikova

Ons Jabeur vs Cori Gauff

Sofia Kenin vs Maria Sakkari

Iga Swiatek vs Marta Kostyuk.

Vor avea loc pe tabloul masculin:

Diego Schwartzman vs Jan-Lennard Struff

Novak Djokovic vs Lorenzo Musetti

Rafael Nadal vs Jannik Sinner