Chiar dacă a fost eliminată în optimi, Sorana Cîrstea nu a plecat cu mâna goală de la Paris. Pentru parcursul de la Roland Garros, sportiva noastră va primi un premiu financiar consistent și va înregistra un salt important în clasamentul WTA.

Sorana CirsteaFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pentru prezența în optimi, Sorana va primi din partea organizatorilor un cec în valoare de €170.000.

De asemenea, sportiva noastră va primi și 240 de puncte, iar în clasamentul WTA în timp real se află pe locul 45 (va urca 9 poziții).

Aventura Soranei Cîrstea la Roland Garros s-a oprit optimi, fază a compeției unde sportiva noastră a fost învinsă de Tamara Zidansek. Slovena a salvat o minge de set a româncei în primul set, s-a impus tiebreak și a defilat în setul secund: 7-6(4), 6-1, după o oră și 26 de minute de joc.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Cîrstea și Zidansek:

Sursa video: Eurosport

De știut:

  • Pentru Sorana, prezența în optimi este a doua cea mai bună performanță înregistrată la Paris (în 2009 a ajuns în sferturi).

  • Conform site-ului oficial al WTA, Sorana a câștigat în carieră din tenis $6,080,521.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).