Ajunsă la 31 de ani, Sorana Cîrstea trece prin una dintre cele mai bune perioade ale carierei. După ce s-a calificat în optimile de la Roland Garros (fază a competiției în care a ajuns pentru a doua oară, după o pauză de 12 ani), sportiva noastră a declarat că se simte mult mai tânără și că stilul agresiv de joc a ajutat-o să evite accidentările.

Sorana CirsteaFoto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP / Profimedia

Ce a spus Sorana Cîrstea:

  • ​"Nu am fost foarte fericită când a trebuit să revin pe zgură, pentru că simțeam că joc destul de bine pe finalul sezonului de hard. Abia găsisem ritmul pe hard și a trebuit să schimb, dar am avut aceeași mentalitate și cred că m-a luat puțin prin surprindere.
  • Nu mă așteptam să iasă așa bine. La primul turneu am câștigat la Istanbul, la Madrid m-am accidentat, nu-l iau în calcul, la al doilea am ajuns până în finală (n.r. la Strasbourg). iar aici joc destul de bine. În continuare, n-aș spune că zgura e suprafața mea favorită, dar savurez momentul.

  • Aveam o mentalitate diferită atunci (n.r. la Roland Garros 2009). În tenis trebuie să ai o memorie scurtă. Dacă te gândești prea mult la trecut sau viitor, vei avea frustrări. Dacă mă întrebai acum 12 ani dacă voi juca la vârsta această, aș fi spus nu, cu siguranță.
  • Sunt sănătoasă, mă bucur de tenis și cred că joc la cel mai bun nivel. Sunt foarte matură și nu mă las dusă de val. Acum, savurez momentul mult mai mult față de acum 12 ani.
  • Stilul meu de joc e destul de agresiv. Nu stau foarte mult pe teren. Probabil am avut doar două meciuri în carieră de peste trei ore. Stilul acesta cred că mi-a ajutat corpul. Nu mă simt obosită și, de asemenea, am avut noroc și că nu am avut accidentări grave.
  • Acum sunt foarte matură, fac lucrurile corect și mă simt mult mai tânără. La nivelul mental și al corpului, simt că am puțin peste 20 de ani. Vârsta e doar un număr, nu contează" - Sorana Cîrstea, în podcast-ul No Challenges Remaining.

Sorana Cîrstea (54 WTA) s-a calificat, vineri, în optimile de la Roland Garros, după ce a trecut de rusoaica Daria Kasatkina (37 WTA), scor 6-3, 6-2.

Pe cine va întâlni Sorana în optimi

Tamara Zidansek (85 WTA) a pierdut cu 6-0 primul set al partidei cu Siniakova. A avut însă puterea să revină și să obțină calificarea în optimi (7-6(5), 6-2). Zidansek va fi adversara Soranei Cîrstea în următorul meci.

De știut:

  • Este a doua oară când Sorana ajunge în optimi la Paris (în 2009 a ajuns chiar în sferturi).

  • Pentru calificare în optimi, Sorana va primi €170.000 și 240 de puncte în clasamentul WTA de simplu (va urca cel puțin până pe locul 45).

  • Cîrstea și Zidansek nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul mondial.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).