Anastasia Pavlyuchenkova a reușit surpriza zilei la Roland Garros: a eliminat-o încă din turul al treilea pe Aryna Sabalenka. Sportiva din Belarus a ratat șansa de a o depăși pe Simona Halep în ierarhia WTA.

Aryna SabalenkaFoto: Martin BUREAU / AFP / Profimedia

Sabalaneka o putea depăşi pe Simona Halep, locul 3 WTA, în clasamentul mondial: era suficientă o calificare în sferturi. În cazul în care ar fi câștigat turneul parizian, Aryna ar fi urcat până pe 2.

După această ediție de la Roland Garros, Halep mai poate fi devansată (în funcție de rezultatele de la Paris) de Sofia Kenin (4 WTA), Elina Svitolina (6 WTA) și Serena Williams (7 WTA). Nu însă de toate în același timp.

De știut:

  • Din top 10 favorite, în acest moment se mai află în concurs la Paris următoarele jucătoare: Sofia Kenin (4), Elina Svitolina (5), Serena Williams (7) și Iga Swiatek (8).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).

LiveBLOG Ziua a șasea de la Roland Garros: Sorana Cîrstea și Ana Bogdan forțează calificarea în optimi.