După retragerile lui Ashleigh Barty și Naomi Osaka, Aryna Sabalenka era principala favorită la câștigarea Roland Garros-ului. Sportiva din Belarus a părăsit însă surprinzător Grand Slam-ul parizian în turul al treilea, ea cedând la zero decisivul partidei cu Anastasia Pavlyuchenkova (4-6, 6-2, 0-6).

Aryna SabalenkaFoto: Martin BUREAU / AFP / Profimedia

Locul 32 în ierahia mondială, Anastasia a interpretat o partitură foarte ofensivă și a scos-o pe Aryna din zona de confort. Primul set i-a revenit rusoaicei cu 6-4, după ce la un moment dat a fost condusă cu 3-1.

Sabalenka a dat semne de revenire și profitând și de faptul că adversara nu a putut menține același nivel ridicat a egalat situația pe tabelă (6-2).

S-a intrat în decisiv, acolo unde Aryna a făcut un adevărat recital de erori neforțate. Sportiva din Belarus a pierdut manșa cu 6-0, iar eliminarea de la Roland Garros s-a produs în momentul în care devenise cel mai important cap de serie rămas în competiție (după retragerile lui Barty și Osaka).

Partida a durat o oră și 40 de minute.

De știut:
  • Din top 10 favorite, în acest moment se mai află în concurs la Paris următoarele jucătoare: Sofia Kenin (4), Elina Svitolina (5), Serena Williams (7) și Iga Swiatek (8).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).

LiveBLOG Ziua a șasea de la Roland Garros: Sorana Cîrstea și Ana Bogdan forțează calificarea în optimi.