La începutul săptămânii, Naomi Osaka anunța că se retrage de la Roland Garros după ce anterior ea refuza să mai vorbească cu jurnaliștii prezenți. Pe lângă personalitățile care au încurajat-o se adaugă și directorul general al OMS (Organizația Mondială a Sănătății), Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Naomi OsakaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Afectată de polemica iscată atunci când a decis să boicoteze presa, Naomi Osaka s-a retras de la turneul de la Roland-Garros, înaintea meciului din turul al doilea cu Ana Bogdan.

La câteva zile după, Osaka a anunțat că se retrage și de la turneul de la Berlin (14-20 iunie).

Japoneza a spus că a trecut prin mai multe stadii de depresie după US Open 2018 şi că este o persoană introvertită, care cu greu îşi poate stăpâni anxietatea în public.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general alOrganizației Mondiale a Sănătății, a ținut și el să o felicite pe Osaka pentru curajul de care a dat dovada.

O felicit pe Naomi Osaka pentru că a avut curajul să vorbească despre sănătatea ei mintală şi într-un moment în care toată lumea o urmărea. Sănătatea mintală este esenţială pentru starea noastră generală de bine şi cu toţii avem responsabilitatea de a proteja acest lucru în orice mod funcţionează pentru noi", a scris pe Twitter etiopianul Ghebreyesus.

În favoarea japonezei au reacţionat Novak Djokovic și Martina Navratilova. De asemenea, baschetbaliștii Stephen Curry și Damian Lillard, cât și atleții, Colin Jackson și Mo Farah, și-au arătat susținerea față de Osaka.

Boris Becker are o altă părere, acesta fiind îngrijorat că tenismena nu va face față presiunii pe care o va avea de înfruntat în viitor.

Nike, Mastercard și Nissin Foods, sponsori ai niponei, au încurajat-o și ei pe tenismenă după decizia de retragere.