Sorana Cîrstea și Ana Bogdan au evoluat extraordinar, vineri, la Roland Garros, însă doar una a reușit să facă pasul spre optimile competiției. Sorana a rămas singura româncă de pe tabloul feminin de la Paris (a trecut de Daria Kasatkina), în timp ce Ana a pierdut dramatic în fața Paulei Badosa, după o luptă de aproape trei ore.

Ana Bogdan si Sorana CirsteaFoto: Colaj foto

Cele mai importante evenimente ale zilei de vineri, 4 iunie, de la Roland Garros:

Ana ratează o șansă de 5-5 și Badosa închide partida cu un retur pe linie (4-6)...

Ana a avut trei mingi de break, dar Badosa a revenit incredibil de fiecare dată. Jucătoarea noastră va servi pentru a rămâne în meci (4-5).

Ana face câteva erori cu forehand-ul, nu ia cele mai bune decizii în momente importante (a ratat două scurte) și Badosa recuperează break-ul (4-4).

Badosa își face serviciul fără prea mari probleme (4-3).

Ana își confirmă avantajul și se apropie de o victorie uriașă. Jucătoarea noastră este mult mai precisă decât adversara în aceste momente (4-2).

Paula Badosa nu trece prin cele mai bune momente: iberica alternează loviturile câștigătoare cu erorile de neînțeles. Ana câștigă la 0 la retur (3-2).

Badosa a început game-ul de retur cu două erori neforțate, dar a continuat excelent: s-a impus în următoarele patru puncte și a recuperat break-ul (2-2).

Ana revine de la 0-30 și face break-ul. Bogdan a reușit câteva lovituri câștigătoare, dar a fost ajutată și de erorile Paulei (2-1).

Ana este egalată la 40, dar își păstrează calmul și închide game-ul cu o lovitură în contre-pied (1-1).

Badosa își face serviciul în debutul setului decisiv (0-1).

Tiebreak: Epuizată după ce a fost plimbată pe linia de fund, Ana nu mai aleargă după minge, dar are un minibreak avantaj (2-1). Ana pierde ambele puncte cu serviciul, Badosa trece în față (2-3). Paula joacă din ce în ce mai bine, Ana se apără, dar oboseala este evidentă (2-4). Aflată într-o poziție bună, Ana ratează lovitura în lung de linie (2-5)... După o scurtă mai puțin reușită, Ana revine cu un lob care prinde linia de fund (3-5). Rever în cross excelent al Anei (4-5). Ana Bogdan se deplasează foarte bine, dar Badosa închide punctul în lung de linie (4-6). Ana ajunge târziu la o minge și nu o mai poate trimite înapoi (4-7).

Badosa salvează o minge de meci, câștigă trei puncte la rând și împinge disputa în tiebreak (6-6).

Ana Bogdan se apropie la un game de victorie, după ce și-a făcut cu ceva emoții serviciul. Badosa va servi pentru a rămâne în meci (6-5).

Ana stă foarte bine în schimburi, profită de câteva erori ale adversarei și recuperează break-ul (5-5).

Ana își face fără probleme game-ul de serviciu, însă adversara va lansa pentru câștigarea setului (4-5).

Badosa dictează ritmul în aceste momente, iberica își confirmă avantajul (3-5).

Ana salvează patru mingi de break, reușește câteva lovituri superbe, dar nu închide game-ul la timp și Badosa se impune în cele din urmă (3-4).

Lovituri foarte frumoase de ambele părți, Ana ratează două mingi de break și Badosa revine (3-3).

Luptă incredibilă pe terenul Simonne Mathieu: Ana trece din nou în față după un game în care a revenit de la 15-40 (3-2).

Badosa egalează după un game în care a dictat ritmul schimburilor. Meciul este foarte echilibrat în aceste momente (2-2).

INFO Învingătoarea partidei dintre Bogdan și Badosa o va întâlni în optimi pe Marketa Vondrousova (cap de serie nr. 20). Jucătoarea din Cehia a trecut de slovena Polona Hercog, scor 6-3, 6-3.

Ana Bogdan se impune la capătul unui game care a durat aproximativ 7 minute (a salvat două mingi de break - 2-1).

Ana revine rapid și face rebreak după un game echilibrat (1-1).

Jocul este întrerupt câteva momente: la Paris se aud niște focuri de artificii. După ce a câștigat șase game-uri la rând, Ana îl pierde pe primul din setul secund: break Badosa (0-1).

Ana a intrat în transă: ajunge incredibil la o minge și câștigă punctul. Bogdan continuă la același nivel: alternează foarte bine loviturile și se impune din nou la retur câștigând setul (6-2).

Nivelul jocului este unul foarte ridicat. Ana salvează trei mingi de break, găsește lovituri spectaculoase și câștigă al cincilea game la rând (5-2).

Ana se apără excelent, aleargă pe linia de fund și greșeala ibericei vine în cele din urmă: încă un break pentru jucătoarea noastră (4-2).

INFO Marketa Vondrousova câștigă primul set al confruntării cu Polona Hercog, scor 6-3. Câștigătoarea dintre cehoaică și slovenă se va duela cu învingătoarea partidei Bogdan vs Badosa.

După un început mai slab de meci, Ana revine spectaculos, câștigă al treilea game consecutiv și trece în față (3-2).

Nemulțumită de o decizie, Ana merge și discută cu arbitra partidei. Momentul pare să o deranjeze mai mult pe Badosa: Ana recuperează break-ul (2-2).

Ajutată și de câteva erori ale adversarei, Ana își trece în cont primul game (1-2).

Badosa dictează ritmul, Ana încearcă să stea aproape de adversară, dar nu are răspunsul deocamdată (0-2).

Meciul începe cu schimburi lungi, Ana salvează două mingi de break, dar Paula se impune în cele din urmă (0-1).

Pe terenul Simonne Mathieu urmează confruntarea dintre Ana Bogdan și Paula Badosa. Cele două jucătoare se află la încălzire.

Cîrstea nu slăbește ritmul, continuă să fie ofensivă, iar victoria vine după o oră și 24 de minute.Sorana este în optimi la Roland Garros (6-3, 6-2).

Sorana lovește mingea din urcare, nu îi dă timp Dariei, iar tabela se modifică la 5-2 în favoarea ei. Cîrstea este la un singur game distanță de optimi.

INFO: Între timp, Serena Williams a obținut calificarea în optimi: 6-4, 6-4 cu Danielle Collins. Meciul a durat o oră și 25 de minute.

Sorana practică un tenis fantastic: elanul ei ofensiv este unul incredibil (4-2).

Daria trece cu bine peste un game important și strânge din nou scorul (3-2).

Sorana are un game mai dificil pe propriul serviciu, dar reușește totuși să-și impună stilull ofensiv: 3-1.

Până în acest moment, Sorana are 22 de lovituri câștigătoare și 15 erori neforțate. Jucătoarea noastră mai face un break, ea conduce acum cu 2-1 și urmează la serviciu.

De data aceasta, Sorana exagerează puțin cu faza ofensivă: atacă din orice poziție, iar loviturile nu îi mai intră la fel: rebreak al Dariei (1-1).

Perioada bună continuă pentru sportiva noastră: Sorana face break-ul, ofensiva rămâne la cote înalte (1-0).

Sorana nu dă senzația că a rămas cu mintea agățată la acea minge de set ratată: trimite direct câștigător cu dreapta inside-out. Cîrstea a adunat deja 20 de lovituri câștigătoare. La minge de set, sportiva noastră face o dublă greșeală. Egalitate: Daria a salvat încă o minge de set: dreapta inside-in a fost devastatoare. Nici a patra oară nu a fost cu noroc: Cîrstea a trimis un smash în aut. Până la urmă, Sorana câștigă meritat primul set: 6-3.

Nu îi ies toate loviturile, dar Sorana impresionează clar la capitolul agresivitate. Cîrstea face lovituri câștigătoare de pe ambele părți. La minge de set, Sorana face pasul la fileu, dar atacul este în racheta adversarei: Daria nu o iartă. Rusoaica salvează game-ul, se face 5-3 pentru Sorana.

Din retragere, Sorana ratează un smash, era însă o lovitură pretențioasă. Cîrstea are un plan de care se ține foarte bine: nu o lasă pe Daria să varieze, să o facă să lovească din poziții dificile. Sportiva noastră își ține serviciul și se distanțează la 5-2.

INFO: Serena Williams a făcut break și în al doilea set al partidei cu Danielle Collins.

Sorana a adunat deja 14 lovituri câștigătoare, ofensiva ei este una totală.

Sorana arată multă calitate de la retur. Din păcate, nu la fel de inspirată este atunci când trebuie să închidă punctul cu voleul din preajma fileului. Backhandul este însă la un nivel incredibil, iar Cîrstea face break-ul: 4-2.

INFO: Serena Williams a câștigat primul set al partidei cu Danielle Collins: 6-4, după 43 de minute.

Sorana face des pasul spre plasă, iar Daria găsește un passing de generic tv. O lovitură care îi poate aduce multă încredere rusoaicei. Kasatkina este agresivă și inspirată de la retur, iar break-ul vine oarecum firesc: 3-2 în favoarea Soranei.

Nu există jumătăți de măsură: Sorana pune totul pe cartea atacului. Daria servește cu mult kick, iar game-ul îi revine: 3-1 pentru Cîrstea.

Sorana revine, salvează o minge de break, se deplasează destul de bine, nu lasă să se vadă că ar avea vreo problemă fizică după acea căzătură. Între timp, ofensiva dă roade, iar Cîrstea conduce acum cu 3-0.

INFO: Favorit doi, Daniil Medvedev conduce cu 2-0 la seturi contra lui Reilly Opelka (6-4, 6-2).

Sorana primește un bandaj serios pe glenza dreaptă, meciul încă nu s-a reluat.

Cîrstea nu patinează așa cum și-ar fi dorit, piciorul îi rămâne blocat în zgură, iar căzătura a fost una destul de urâtă. Din fericire, jucătoare noastră poate continua meciul, nu pare să aibă probleme mari. Va primi însă unele îngrijiri medicale, partida este întreruptă.

Sorana se expune de multe ori făcând pasul spre fileu: Daria este o bună jucătoare de passing, cu o inteligență aparte în joc.

Cîrstea stă aproape de baseline, dictează ritmul punctelor, iar Daria nu are, cel puțin pentru moment, un răspuns pentru jocul avântat al sportivei noastre (2-0).

Sorana a început mai greoi partida: 0-40. A avut puterea să revină, să joace ofensiv și să își câștige serviciul (1-0)

De la această oră joacă și Serena Williams: meci cu Danielle Collins.

După un meci maraton de patru ore și 35 de minute, Fokina a trecut de Ruud. Pe terenul 14 al complexului de la Porte d'Auteuil urmează duelul care ne interesează: Sorana Cîrstea vs Daria Kasatkina.

Alexander Zverev a câștigat meciul cu Laslo Djere: 6-2, 7-5, 6-2. Duelul s-a întins pe durata a două ore și 8 minute. Germanul îl va întâlni pe Kei Nishikori în optimi.

Kei Nishikori este în optimi la Paris: adversarul Laaksonen a abandonat după ce a pierdut primul set cu 7-5. Următorul adversar pentru nipon va fi ales din meciul Alexander Zverev vs Laslo Djere.

Horia Tecău și Kevin Krawietz sunt în optimile probei de dublu: 6-3, 6-2 contra perechii Lu/Nishioka. Partida a durat 67 de minute. În următoarea partidă, dublul româno-german se va duela cu Murray/Soares (favoriți 7).

Ruud și Fokina vor intra în curând în setul decisiv. Se joacă de trei ore și 29 de minute. Imediat după încheierea acestei dispute va avea loc meciul Soranei Cîrstea cu Daria Kasatkina

Meciul Soranei Cîrstea cu Daria Kasatkina (LiveText pe HotNews.ro) va începe după ce se va încheia duelul dintre Casper Ruud și Alejandro Davidovich Fokina. Cei doi joacă de peste trei ore și încă nu s-a încheiat setul al treilea. Din păcate, și-a mai făcut apariția și ploaia, meciul este momentan întrerupt.

Fabio Fognini și încrederea pe care o are în arbitrul de scaun.

Monica Niculescu și Jelena Ostapenko sunt în optimile probei de dublu de la Paris: 6-1, 6-2 contra dublului Hibino/Kalashnikova. Partida a durat 63 de minute.

Tamara Zidansek a pierdut cu 6-0 primul set al partidei cu Siniakova. A avut însă puterea să revină și să obțină calificarea în optimi (7-6(5), 6-2). Locul 85 WTA, Zidansek se va duela în următorul tur cu învingătorea dintre Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina.

Victoria Azarenka (favorită 15) este în optimi la Roland Garros: 6-2, 6-2, după o oră și zece minute, cu Madison Keys. Sabalenka o putea depăși pe Simona Halep(3 WTA) în clasamentul mondial: era suficientă o calificare în sferturi. În cazul în care ar fi câștigat turneul parizian, Aryna ar fi urcat până pe 2.

Rămasă principală favorită după retragerile lui Ashleigh Barty și Naomi Osaka, Aryna Sabalenka a fost învinsă surprinzător de Anastasia Pavlyuchenkova, scor 6-4, 2-6, 6-0.

Perechea Andreea Mitu / Yulia Putintseva a părăsit Roland Garros-ul în turul al doilea: 2-6, 0-6 cu dublul Melichar/Schuurs (favorite trei).

După o oră și trei minute, Elena Rybakina a obținut calificarea în optimile de la Roland Garros: 6-1, 6-4 cu Elena Vesnina. Rybakina este cap de serie numărul 21 la Paris.

Anastasia Pavlyuchenkova a câștigat primul set al duelului cu Aryna Sabalenka (6-4), principala favorită la câștigarea Roland Garros-ului după retragerea lui Barty și Osaka.

Katerina Siniakova a făcut spectacol în primul set contra jucătoarei Tamara Zidansek: 6-0, după doar 23 de minute.

Favorită 21, Elena Rybakina a câștigat categoric, scor 6-1, primul set al partidei cu Elena Vesnina.

Barbara Schett la Eurosport despre meciul de azi dintre Sorana Cîrstea și Daria Kasatkina: "Cred că poate produce o surpriză, eliminând-o pe Kasatkina. Va fi un meci bun, cu stiluri contrastante de joc, un meci foarte, foarte deschis".

Ziua a șasea de la Roland Garros le aduce pe teren pe Sorana Cîrstea și Ana Bogdan. Calificate în turul al treilea, cele două jucătoare forțează pătrunderea în optimile Grand Slam-ului parizian. Tot vineri vor mai juca Serena Williams, Victoria Azarenka și Stefanos Tsitsipas. Rămâi pe HotNews.ro pentru a fi la curent cu tot ceea ce întâmplă în complexul de la Porte d'Auteuil.

Terenul 14

Ziua de tenis pe această arenă începe la ora 12:00 (ora României). Duelul Soranei Cîrstea cu Daria Kasatkina va fi al doilea, după confruntarea dintre Casper Ruud și Alejandro Davidovich Fokina (de pe tabloul masculin). Partida Cîrstea vs Kasatkina ar putea începe undeva după ora 16:00.

Terenul Simonne Mathieu

Ultimul meci al zilei (al patrulea) va fi cel dintre Paula Badosa (35 WTA) și Ana Bogdan (102 WTA). Ziua de tenis începe pe această arenă la ora 12:00 (ora României). Meciul dintre Paula Badosa și Ana Bogdan ar putea începe undeva după ora 18:00.

  • Meciurile fetelor noastre vor fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Eurosport.

Cele patru meciuri de unde va rezulta o semifinalistă sunt:

Tamara Zidansek (85 WTA) vs Katerina Siniakova (68 WTA) 0-6, 7-6(5), 6-2

Sorana Cîrstea (54 WTA) vs Daria Kasatkina (37 WTA)

Polona Hercog (73 WTA) vs Marketa Vondrousa (21 WTA)

Paula Badosa (35 WTA) vs Ana Bogdan (102 WTA)

Optimi:

Zidansek vs Cîrstea/Kasatkina

Hercog/Vondrousova vs Badosa/Bogdan

Sferturi:

Zidansek/Cîrstea/Kasatkina vs Hercog/Vondrousova/Badosa/Bogdan

De știut:

Învingătoarea de pe această parte de tablou se va duela în semifinale cu jucătoarea cea mai bună de pe culoarul unde se află, printre altele, Aryna Sabalenka (3), Serena Williams (7), Victoria Azarenka (15) și Elena Rybakina (21)