Rar a fost văzut în ultimele sezoane să-și piardă cumpătul, dar la meciul cu Marin Cilic (câștigat în patru seturi) a avut o dispută verbală cu arbitrul de scaun. Roger Federer a explicat natura incidentului care s-a viralizat pe rețelele sociale.

Roger FedererFoto: DPPI/Jean Catuffe/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

În setul secund al duelului cu Marin Cilic (Roland Garros - turul doi), Mister Perfect a primit o avertizare din partea arbitrului de scaun, deși se afla la primire (de obicei, acestea se primesc atunci când te afli la serviciu). Oficialul i-a reproșat elvețianului că a întârziat serviciul adversarului.

Cum explică Federer incidentul

"La început, nu am înţeles. Mi-am spus că arbitrul trebuie să fi vorbit cu mine şi trebuie să-mi fi dat un avertisment. După aceea, am încercat să înţeleg de ce. Nu eram acolo încercând să câştig timp şi nu îl ţineam pe cel care servea în aşteptare.

Am realizat acest lucru când m-am aşezat, dar nu înainte, chiar şi când am vorbit cu el la fileu. La un moment dat, Marin a servit şi eu nu eram la locul meu. Mi-am spus: . Nu, de fapt, poate pentru că a fost deranjat un timp... I-am spus arbitrului:

Pentru că nu ştiam că asta îl deranjează pe Marin>. Arbitrul mi-a spus: Iată... acestea sunt totale neînţelegeri!" - Roger Federer, la conferința de presă.

Despre jocul prestat contra lui Cilic

"A fost un joc foarte bun, cu câteva suişuri şi coborâşuri în seturile doi şi trei. Lucrul bun este că, după acest joc, înţeleg de ce au existat aceste urcuşuri şi coborâşuri. Apoi, după al treilea set, mi-am reluat nivelul bun.

Lucrurile mi s-au părut dificile în al treilea şi am schimbat viteza, am dus-o la nivelul următor. Mi-a dat multă încredere. Al patrulea set a fost foarte bun. Este foarte bine pentru mine şi sunt foarte mulţumit.

Aici, la Paris, şi mai ales împotriva lui Cilic, care poate trimite lovituri puternice, schimburile pot fi foarte, foarte lungi. În comparaţie cu Doha (n.r. - pe hard), ne putem neutraliza reciproc şi nu este acelaşi lucru. Oamenii cred că zgura este lentă, dar de fapt nu este atât de lentă.

Este, în general, mai rapidă decât o suprafaţă dură, cum ar fi Cincinnati sau Shanghai şi unele turnee în sală. Ceea ce contează este faptul că poţi aluneca şi, pe terenul central, există o mulţime de spaţiu.

Pentru mine şi pentru genunchi, lucrul bun este că am putut obţine o mulţime de informaţii din acest joc. A fost o alegere bună să vin la Paris şi sunt foarte mulţumit de asta", a completat Roger Federer.

VIDEO Roger Federer, prosopul și discuția aprinsă cu arbitrul după ce a fost avertizat pentru că "e prea lent"

Sursa video: Eurosport

De știut:

  • În turul următor, Roger Federer se va duela cu germanul Dominik Koepfer (59 ATP), care a produs surpriza eliminându-l pe americanul Taylor Fritz (favorit 30).
  • Aflați pe aceeași parte de tablou, Roger Federer și Novak Djokovic se pot întâlni în sferturi.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).