După ce s-a retras de la Roland Garros, Naomi Osaka (2 WTA) a renunțat și la turneul de la Berlin (de categorie WTA 500), care va avea loc în prima săptămână a sezonului pe iarbă (14 - 20 iunie).

Naomi OsakaFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Această retragere pune sub semnul întrebării participarea niponei la Wimbledon (28 iunie - 11 iulie), competiţie la care nu a trecut de turul al treilea.

Afectată de polemica iscată atunci când a decis să boicoteze presa, Naomi Osaka s-a retras de la turneul de la Roland-Garros, înaintea meciului din turul al doilea, cu Ana Bogdan.

Japoneza a spus că a trecut prin mai multe stadii de depresie după US Open 2018 şi că este o persoană introvertită, care cu greu îşi poate stăpâni anxietatea în public, potrivit News.ro.

În favoarea japonezei au reacţionat Novak Djokovic și Martina Navratilova. De asemenea, baschetbaliștii Stephen Curry și Damian Lillard, cât și atleții, Colin Jackson și Mo Farah, și-au arătat susținerea față de Osaka.

Boris Becker are o altă părere, acesta fiind îngrijorat că tenismena nu va face față presiunii pe care o va avea de înfruntat în viitor.

Nike, Mastercard și Nissin Foods, sponsori ai niponei, au încurajat-o și ei pe tenismenă după decizia de retragere.