Meciul lui Roger Federer din turul doi de la Roland Garros nu a fost unul lipsit de momente tensionate. În setul secund al confruntării cu Marin Cilic, Fedex a avut o discuție aprinsă cu arbitrul de scaun, după ce acesta i-a dat un avertisment elvețianului pentru că ar fi întârziat serviciul adversarului.

Roger Federer si avertismentul primit pentru ca a intarziat serviciul lui CilicFoto: captura eurosport

Citește și: Roger Federer, în turul trei la Roland Garros / A pierdut un set cu Marin Cilic

Elveţianul a câştigat destul de uşor primul set, cu 6-2, apoi şi-a pierdut serviciul şi a fost condus de Cilic pe tot parcursul setului secund. La 1-3, Federer s-a dus să-şi ia prosopul şi să-şi şteargă racheta şi a primit un avertisment pentru că a întârziat serviciul adversarului său. Cilic era pregătit să servească, dar fostul lider ATP nu era la primire.

Potrivit lefigaro.fr, considerând că a fost penalizat în mod nedrept, Roger Federer s-a sprijinit cu mâna pe fileu în faţa scaunului arbitrului, şi-a încrucişat picioarele şi a explicat, cu gesturi lămuritoare: "Vin de aici, mă duc acolo, mă întorc. Crezi că sunt lent? Nu m-ai văzut niciodată jucând? El a făcut asta de zece ori în primul set şi nu l-ai oprit".

Federer a continuat apoi agasat: "Asculţi sau vorbeşti? Te-am ascultat până acum, tu mă asculţi? (...) Crezi că a fost deranjat că a durat prea mult, hai să-l întrebăm!". Apoi, Federer i-a strigat rivalului său: "Am fost prea lent?".

Elveţianul a reluat jocul după minute bune, în aplauzele publicului, dar fără a reuşi să-şi scoată episodul din memorie. La schimbarea terenurilor, supărat în continuare, a vorbit din nou cu arbitrul, care a rămas la părerea sa.

"Este pentru prima dată când un tip serveşte în timp ce eu nu sunt încă acolo şi tu nu ai reacţionat, nu spui nimic...”, a spus Federer, indicând că nu a înţeles că Marin Cilic părea să dea semne de nerăbdare. "M-am gândit că ai înţeles", a răspuns arbitrul. "Te-ai gândit... Te-ai gândit greşit", a reacţionat imediat favoritul numărul 8, potrivit News.ro.

Roger Federer a pierdut setul secund, 2-6, apoi s-a impus într-un set trei foarte echilibrat, 7-6(4). Scăpat de tensiune, elveţianul a defilat în setul al patrulea şi a câştigat meciul cu 6-2, 2-6, 7-6(4), 6-2, după două ore şi 35 de minute de joc.

Aici poți vedea momentul tensionat dintre Roger Federer, Marin Cilic și arbitrul de scaun.

De știut:

  • În turul următor, Roger Federer se va duela cu germanul Dominik Koepfer (59 ATP), care a produs surpriza eliminându-l pe americanul Taylor Fritz (favorit 30).
  • Aflați pe aceeași parte de tablou, Roger Federer și Novak Djokovic se pot întâlni în sferturi.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).