Mihael Buzărnescu a făcut o partidă bună contra Serena Williams, reușind chiar să îi ia un set americancei. Prestația nu a trecut neobservată, iar New York Times a lăudat-o pe tenismena din România.

Mihaela BuzarnescuFoto: DPPI/Jean Catuffe/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Serena este în turul trei la Roland Garros, dar după un meci de luptă contra Mihaelei Buzărnescu, încheiat după două ore și 5 minute. Americanca s-a impus cu 6-3, 5-7, 6-1, după o o prestație bună a lui Miki.

New York Times a remarcat-o pe Buzărnescu, chiar dacă românca nu a reușit să o doboare pe Serena Williams.

„Adversara Serenei Williams, Mihaela Buzărnescu, o stângace în vârstă de 33 de ani și cu un doctorat în sport, a ajuns în prezent pe locul 174 WTA, dar această poziție nu reflectă în niciun caz talentul ei”, scriu americanii de la The New York Times, citați de Digisport.

„Buzărnescu a demonstrat din nou că poate da lovituri câștigătoare din situații neașteptate. Românca a ajuns cel mai sus în clasament pe locul 20, în 2018, dar apoi a fost chinuită de accidentări și de o operație la umăr. Aceasta a fost prima confruntare directă dintre Serena Williams și Mihaela Buzărnescu", a adăugat prestigiosul cotidian.

Mihaela Buzărnescu, punctul meciului contra Serenei Williams - Americanca a lăudat-o pe sportiva noastră

În turul al treilea, Serena Williams o va întâlni pe compatrioata sa Danielle Collins (50 WTA), care a trecut de Anhelina Kalinina (139 WTA), scor 6-0, 6-2.

Pentru parcursul de la Paris, Mihaela va primi 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).