Liderul mondial Novak Djokovic și-a manifestat și el susținerea față de Naomi Osaka, după declanșarea unui scandal uriaș generat de decizia niponei de a nu mai participa la conferințe de presă la Roland Garros.

Novak DjokovicFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naomi Osaka a fost amendată pentru decizia ei și ulteriorea a decis să se retragă de la French Open. Sportiva a acuzat probleme precum depresie și anxietate generate de presiunea pusă uneori pe umerii ei.

Novak Djokovic o susține pe Osaka

Eu o susţin. Cred că a fost foarte curajoasă să facă asta. Dar îmi pare foarte rău că traversează momente dureroase şi că suferă din punct de vedere psihic. Sper să îşi revină cât mai repede. Este o jucătoare şi o marcă foarte importantă pentru sportul nostru", a declarat Djokovic după calificarea în turul al doilea la Roland Garros.

„Pot să înţeleg foarte bine, pentru că eu însumi am avut deseori dispute cu presa. Ştiu cum este", a adăugat liderul mondial.

"Noi avem nevoie ca ea să-şi revină. Decizia sa este îndrăzneaţă, dar ea ştie cel mai bine cum se simte. Dacă are nevoie de timp pentru a reflecta şi pentru a-şi recăpăta energia, atunci trebuie să o facă. Sper că va reveni mai puternică", a mai comentat el, potrivit Digisport.

Reacția altor mari sportivi

În favoarea japonezei a reacţionat şi o fost campioană la Roland-Garros. "Sunt atât de tristă pentru Naomi Osaka. Ca sportivi, trebuie să avem grijă de corpul nostru, dar şi de mintea noastră. Noroc, Naomi!”, a scris Martina Navratilova, pe Twitter.

Baschetbaliștii Stephen Curry și Damian Lillard, cât și atleții, Colin Jackson și Mo Farah, și-au arătat susținerea față de Osaka.

Boris Becker are o altă părere, acesta fiind îngrijorat că tenismena nu va face față presiunii pe care o va avea de înfruntat în viitor.

Nike, Mastercard și Nissin Foods, sponsori ai niponei, au încurajat-o și ei pe tenismenă după decizia de retragere.