După ce a trecut de Irina Begu, Serena Williams a eliminat-o și pe Mihaela Buzărnescu de la Roland Garros. Tot miercuri, Alexander Zverev și Stefanos Tsitsipas s-au calificat în turul trei, în timp ce Roberto Bautista a fost învins surprinzător de Henri Laaksonen.

Serena WilliamsFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cele mai importante evenimente ale zilei de miercuri, 2 iunie, de la Roland Garros:

INFO Aryna Sabalenka (favorită 3) a trecut în două seturi de compatrioata sa Aliaksandra Sasnovich, scor 7-5, 6-3.

Desfășurarea partidei dintre Mihaela Buzărnescu și Serena Williams:

1-6 Serena mai face un break și se califică în turul trei de la Roland Garros.

1-5 Mihaela se apără excelent, câștigă punctul cu o scurtă superbă și primește aplauzele publicului. La punctul următor, Mihaela se afla într-o poziție bună (își putea pasa adversara), dar a trimis în fileu. Cu ceva dificultăți, Serena își face serviciul.

1-4 Mihaela salvează o minge de break și punctează pentru prima oară în setul decisiv.

0-4 Serena se impune din nou fără probleme la serviciu.

0-3 Serena câștigă cel mai frumos punct al partidei după ce Mihaela s-a apărat extraordinar. Cele două jucătoare primesc aplauze din partea publicului. Serena mai face un break și pare să se desprindă decisiv.

0-2 Mihaela ratează două mingi de break, Serena se distanțează.

0-1 Mihaela face o dublă greșeală la minge de break pentru adversară.

7-5 Mihaela are mult noroc: mingea sare foarte aproape de linia de fund din banda fileului și o incomodează pe Serena. La punctul următor, Mihaela dictează ritmul și închide setul cu o lovitură superbă în cross.

6-5 Mihaela salvează două mingi de break și trece din nou în față.

5-5 Setul intră în prelungiri. Serena și-a făcut serviciul fără probleme.

5-4 Mihaela pune capăt la timp revenirii americancei și închide game-ul cu un rever superb.

4-4 Serena nu mai greșește la serviciu și egalează.

4-3 Mihaela salvează o minge de break, dar Serena revine rapid în set.

4-2 Serena revine de la 0-40, se exteriorizează printr-un strigăt de luptă, dar pierde următoarele puncte și Mihaela face break-ul.

3-2 Condusă cu 0-30 și 15-45, Mihaela revine și își face serviciul.

2-2 Mihaela câștigă punctul partidei: se apără excelent în fața loviturilor puternice ale adversarei și o pasează. Până la urmă, Serena își face serviciul.

2-1 Game foarte bun de serviciu pentru Mihaela (s-a impus la 0).

1-1 Încă un game câștigat la 0 de Serena - Mihaela a câștigat doar trei puncte la retur.

1-0 Mihaela revine de la 15-40, câștigă patru puncte consecutive și scapă dintr-o situație grea.

3-6 Serena câștigă primul set după încă un game alb la serviciu.

INFO Stefanos Tsitsipas l-a învins în trei seturi pe ibericul Pablo Martinez (103 ATP), scor 6-3, 6-4, 6-3, și s-a calificat în turul trei.

3-5 Serena a simțit momentul mai slab al Mihaelei, a returnat mult mai bine și a făcut break-ul (după o dublă greșeală a româncei).

INFO Anastasia Pavlyuchenkova (favorită 31) a trecut în două seturi de Ajla Tomljanovic, scor 6-2, 6-3.

3-4 Game alb pentru Serena, Mihaela nu a putut face nimic la retur.

3-3 Aflată într-o situație dificilă, Mihaela salvează o minge de break și închide game-ul cu o lovitură bine plasată, lângă linie.

2-3 Mihaela are reușitele sale (un passing superb), dar Serena își mai face o dată serviciul.

2-2 Americanca încearcă să atace decisiv la retur, dar încă nu și-a reglat tirul - Mihaela punctează din nou pe tabelă.

1-2 Serena servește foarte bine (a ajuns deja la trei ași). Mihaela a încercat câteva lovituri decisive, dar nu au fost foarte precise.

1-1 Serena este foarte agresivă la retur, însă Miki reușește să egaleze.

0-1 Meciul a început cu Serena la serviciu. Mihaela nu a reușit să pună în teren vreun retur - game alb pentru americancă.

Mihaela Buzărnescu și Serena Williams au intrat pe arena Philippe Chatrier. Cele două jucătoare se află la încălzire.

INFO Victoria Azarenka (favorită 15) și Madison Keys (23) s-au calificat în turul trei după victorii în două seturi cu Clara Tauson, respectiv Leylah Annie Fernandez.

Câștigătoarea partidei dintre Buzărnescu și Williams o va întâlni în turul trei de la Paris pe Danielle Collins (50 WTA), care a trecut lejer de Anhelina Kalinina (139 WTA), scor 6-0, 6-2.

Kei Nishikori s-a impus în fața lui Karen Khachanov după aproape patru ore de joc, scor 4-6, 6-2, 2-6, 6-4, 6-4. Pe Philippe Chatrier urmează meciul dintre Mihaela Buzărnescu și Serena Williams.

Meciul Khachanov vs Nishikori a ajuns în set decisiv. După acest duel va avea loc pe Philippe Chatrier confruntarea Mihaelei Buzărnescu vs Serena Williams.

Organizatorii de la Paris ne doresc o zi relaxată precum... mersul lui Fabio Fognini.

Danielle Collins nu a avut nicio emoție în meciul cu Anhelina Kalinina: 6-0, 6-2, după un meci de 62 de minute.

Perechea Raluca Olaru / Nadiia Kichenok este în turul doi pe tablou de dublu feminin de la Roland Garros. Cele două au trecut de Kichenok / Rodionova, scor 6-1, 5-7, 6-4. Duelul a durat două ore și 14 minute. Raluca și Nadiia sunt favorite numărul 16.

Paula Badosa, una dintre cele mai în formă jucătoare ale momentului, a trecut de Danka Kovinic, scor 6-2, 6-0. Confruntarea a durat doar 52 de minute.

Polona Hergoc a câștigat partida disputată cu una dintre favoritele gazdelor, Caroline Garcia. A fost 7-5, 6-4 după o oră și 40 de minute.Alexander Zverev (favorit șase) s-a calificat în turul trei de la Roland Garros. Germanul a trecut de Roman Safiullin (182 ATP), scor 7-6(4), 6-3, 7-6(1). Partida a durat două ore și 27 de minute. Khachanov (favorit 23) a câștigat primul set al partidei cu Nishikori (6-4). Meciul are loc pe Philippe Chatrier și este în direct pe Eurosport.

Katerina Siniakova a avut parte de un meci maraton cu Veronika Kudermetova, a 29-a favorită de la Paris. Sportiva din Cehia s-a impus în trei seturi, scor 7-6(7), 5-7, 7-5. Duelul s-a întins pe durata a două ore și 52 de minute.

Marketa Vondrousova (finalistă la Paris în 2019) s-a calificat în turul al treilea: 6-1, 6-3 cu Harmony Tan (149 WTA). Meciul a durat doar 62 de minute.

Mai jos aveți desfășurarea LiveText a partidei dintre Sorana Cîrstea și Martina Trevisan.

6:4 Sorana face prima dublă greșeală din acest meci la a doua minge de meci. Nu ratează însă a treia oportunitate. Cîrstea este în turul trei la Roland Garros.

5:4 După un game presărat cu multe răsturnări de situație, Sorana a făcut break-ul. Ea este acum la un singur game distanță de calificarea în turul al treilea de la Roland Garros.

Sorana joacă mai îngrijit pe propriul serviciu, câstigă un game foarte important și egalează la 4. Orice se poate întâmpla, este foarte greu de dat un pronostic...

3:4 Sorana a avut o minge de break, dar cumva Martina a reușit să o anuleze. Se poate dovedi a fi un moment foarte important al setului și al partidei. Italianca conduce cu 4-3 în decisiv.

INFO: Pablo Andujar (cel care l-a eliminat pe Dominic Thiem) conduce cu 2-1 la seturi în meciul cu Federico Delbonis.

După ce timp de șase game-uri consecutive l-a pierdut, Sorana și-a recâștigat serviciul. Este 3-3, avem parte de mult dramatism în acest set decisiv.

2:3 Seria break-urilor din decisiv pare una interminabilă. Sorana se impune, revine pe tabelă, dar e nevoie de mult mai mult de la serviciu.

1:3 Game-urile de serviciu par mai degrabă o povară pentru cele două sportive. Cîrstea cedează încă o dată un game de la lansare, iar Trevisan s-a desprins din nou în decisiv.

INFO: Perechea Andreea Mitu / Yulia Putintseva este în turul doi la Roland Garros: 3-6, 6-3, 6-2 contra dublului Rosolska / Vandeweghe.

Carla Suarez Navarro și-a luat la revedere de la Roland Garros printr-o postare pe Twitter.

1:2 Trevisan nu menține ritmul, comite și o dublă greșeală, iar un game cu multe erori îi revine Soranei. A fost o adevărată mână de ajutor dată de italiancă sportivei noastre. Să vedem ce va face Cîrstea mai departe cu acest cadou.

0:2 Din păcate, Sorana a intrat într-un blocaj mental: nu găsește soluții, iar Trevisan returnează totul de pe baseline. Meciul curge în direcția dorită de italiancă: joc de uzură, o minge dată în plus înapoi. Cîrstea nu poate face diferența, iar coordonatele nu o ajută în aceste momente.

0:1 Cu toate că a comis două duble greșeli, Martina și-a câștigat game-ul de serviciu. Nu este cea mai bună perioadă din meci pentru Sorana: temătoare în unele momente și, poate, și un pic obosită din punct de vedere fizic.

3:6 Din păcate, reacția bună din game-ul anterior s-a evaporat. Sorana a continuat să greșească și să facă cadouri mari adversarei. Trevisan se impune cu 6-3, iar învingătoarea va fi stabilită după un set decisiv.

3:5 Martina a servit pentru a închide manșa, dar nu a făcut-o grozav. Sorana a simțit momentul și a apăsat pe accelerație. Ea a recuperat un break.

2:5 Între timp, Martina se mai impune încă o dată contra serviciului. Eliberată din punct de vedere mental, Trevisan este la conducerea partidei în aceste momente. Are dublu break.

INFO: Surpriza a fost dusă până la capăt: Daria Kasatkina a eliminat-o pe Belinda Bencic, scor 6-2, 6-2, după o oră și 16 minute. Favorita zece a părăsit întrecerea de la Paris.

2:4 Un game echilibrat îi revine totuși sportivei din Italia: este nevoie de mai multă limpezime în atacurile Soranei.

2:3 Încă o dată Sorana nu-și poate ține serviciul: multă inconstanță în acest moment al partidei. Trei break-uri în ultimele trei game-uri.

2:2 Din fericire, Sorana are un răspuns pe măsură: lovește mingea din urcare, dictează ritmul, iar Trevisan nu se poate desprinde pe tabelă. Egalitate la 2 după un rebreak al sportivei noastre. A fost un game câștigat la zero contra serviciului.

1:2 Mai activă și cu o selecție mai inspirată a loviturilor, Trevisan câștigă patru puncte la rând și face break-ul. Italianca conduce acum cu 2-1 în setul al doilea. A fost un game rău făcut de Sorana.

1:1 Răspunsul lui Trevisan este unul pe măsură: game câștigat la zero. Multă mișcare de pe baseline pentru sportiva din Italia.

1:0 Sorana nu slăbește ritmul, servește bine, strânge pumnul și trece în avantaj pe tabelă în debutul setului al doilea

INFO: Daria Kasatkina are break și în setul al doilea al partidei cu Bencic.

6:4 Sorana nu profită de prima minge de set avută, dar o fructifică pe a doua. Sportiva noastră se impune cu 6-4, după o manșă echilibrată care a durat 53 de minute.

INFO: Surpriză pe terenul Simonne Mathieu: Daria Kasatkina a câștigat primul set al partidei cu Belinda Bencic (favorită 10), scor 6-2.

5:4 Au fost ceva probleme pentru Cîrstea, dar încă o dată serviciul a ajutat-o pe Sorana. Sportiva noastră a trecut din nou în avantaj: 5-4. Acum, toată presiunea va fi pe serviciul italiencei.

4:4 Game foarte echilibrat, cu multe răsturnări de situație. Din păcate, Sorana nu profită, deși a fost genul de game în care senzația a fost aceea că sportiva noastră ar fi putut face mai mult.

4:3 Cîrstea salvează o minge break (a servit foarte bine sub presiune) și reușește să treacă în avantaj pe tabelă.

Sorana nu îi permite adversarei să se distanțeze, să prindă o prea mare încredere. Face rebreak-ul: a fost agresivă la retur și inspirată cu dreapta (3-3).

INFO: Favorită 29, Kudermetova are parte de un început bun de meci: conduce cu 3-0 în partida cu Siniakova.

După ce în primele două game-uri de la retur nu a reușit să câștige vreun punct, Trevisan face break-ul. Sorana a părut grăbită și ușor neinspirată în selecția loviturilor (2-3).

Se merge bine cu serviciul până acum, 2-2. Multă siguranță de la lansare.

Sorana încearcă să-și impună planul tactic: să stea cât mai aproape de baseline și să facă diferența cu forehand-ul său puternic (2-1 în favoarea ei).

1:1 Sorana a avut o primă minge de break, dar Trevisan a reușit să o salveze. Serviciul a ajutat-o mult pe italiancă.

A început și partida de unde va veni advesara pentru Cîrstea / Trevisan. Este vorba despre meciul dintre Daria Kasatkina și Belinda Bencic.

În 2009, Sorana a bifat cea mai importantă performanță la Paris: un sfert de finală (a fost învinsă de Samantha Stosur).

Câștigătoarea partidei dintre Cîrstea și Trevisan o va întâlni în turul trei de la Paris pe învingătoarea duelului dintre Daria Kasatkina (37 WTA) și Belinda Bencic (cap de serie 10).

Sorana și Martina nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul mondial. Duelul va începe la ora 12:00.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).