​La o lună după ce a dezvăluit că s-a vindecat de cancer, Carla Suarez Navarro a fost aproape de o victorie mare în primul tur de la Roland Garros.

Foto:

Cu acalaşi tenis curat, cu reverul ei inconfundabil, cu o singură mână, spaniola a fost la două puncte de victorie după ce a profitat şi de forma foarte slabă a finalistei ediţiei 2018 a turneului de la Roland Garros (învinsă de Simona Halep), care a rispit numeroase puncte (54 de greşeli neforţate, faţă de 32 adversara ei).

După ce a fost condusă cu 4-2 şi 40-0, în setul al doilea, Suarez Navarro a întors scorul şi a servit pentru meci la 5-4. Ea a fost foarte aproape să pună capăt partidei, conducând cu 30-0. Din păcate pentru ea, Stephens a reuşit break-ul şi apoi a câştigat setul.

Epuizată din punct de vedere fizic, după ce nu a mai jucat de peste 15 luni, Suarez Navarro a luptat şi în decisiv, revenind din nou de la 2-4 la 4-4. Stephens, o umbră a jucătoarei care câştiga US Open în 2017, a reuşit în cele din urmă să se impună, după un meci care a durat două ore şi 25 de minute (3-6, 7-6(4), 6-4), informează News.ro.

În turul următor, Sloane Stephens o va întâlni pe Karolina Pliskova, a noua favorită a turneului de la Paris.

La începutul lui septembrie 2020, Suarez Navarro (32 de ani) a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin. Ea a urmat șase luni de chimioterapie, pentru ca recent să se poată întoarce la antrenamente.

Tenismena nu a mai evoluat de la turneul organizat la Doha în februarie 2020, urmând pauza generată de pandemie și apoi diagnosticul de la începutul lunii septembrie.

Navarro anunțase la sfârșitul lui 2020 că plănuiește să se întoarcă pe teren, pentru ”a juca trei sau patru turnee, nu mai mult”. Sportiva își dorește foarte mult să se retragă pe terenul de tenis.

Suarez Navarro ocupă în prezent locul 118 în lume. Sportiva a reușit să ajungă de două ori până în sferturile de finală de la Paris.

Carla Suarez Navarro a câştigat la simplu două turnee, Oeiras - 2014 și la Doha, şi a mai disputat nouă finale, cele mai importante la Miami şi Roma, în 2015. Cea mai bună clasare a jucătoarei spaniole a fost locul 6 WTA, în 2016.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).