Încă o retragere importantă de la Roland Garros a surprins lumea tenisului: Petra Kvitova, cap de serie numărul 11, a fost nevoită să declare forfait de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.

Petra KvitovaFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Curat ghinion

"Cu mare tristețe sunt nevoită să îmi anunț retragerea de la Roland Garros. În timpul conferinței de presă de duminică, după prima victorie, am căzut și m-am accidentat la gleznă.

Din nefericire, după un RMN și discuții îndelungate cu oamenii din staff, am luat o decizie grea. Este mai înțelept să nu mai joc.

Este un ghinion incredibil ce s-a întâmplat, dar voi rămâne puternică și voi încerca să mă recuperez la timp pentru a juca în sezonul de iarbă" - Petra Kvitova, pe Twitter.

De știut:

  • În turul al doilea, sportiva din Cehia ar fi trebuit să o întâlnească pe Elena Vesnina.
  • Cea mai bună peformanță pentru Kvitova la Paris a fost semifinala din 2020.
  • În primul tur de la Roland Garros, Petra a trecut cu emoții de Greet Minnen, scor 6-7(3), 7-6(5), 6-1, după două ore și 16 minute.

Postarea făcută de Petra Kvitova:

Este a doua retragere de marcă de la actuala ediție de la Roland Garros, după cea a lui Naomi Osaka.

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).