Văzută drept una dintre principalele favorite la câștigarea trofeului pe zgura pariziană, Ashleigh Barty a avut parte de un debut anevoios de Roland Garros. Lidera mondială a avut probleme cu ocupanta locului 70 WTA, Bernarda Pera. A fost 6-4, 3-6, 6-2 pentru jucătoarea din Australia.

Ashleigh BartyFoto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Înaintea meciului de pe Chatrier se punea doar problema scorului. Nu a fost însă un meci lejer pentru Barty, australianca arătând destule lacune în partida de marți.

Bernarda Pera s-a dovedit a fi o jucătoare incomodă, care a găsit în multe momente soluții și unghiuri în special datorită forehand-ului său de stângace, susținut de un lift agresiv.

Barty a câștigat primul set cu 6-4, dar l-a cedat pe al doilea destul de clar (6-3). În decisiv a fost nevoie de multă risipă de energie pentru ca victoria să se contureze (6-2). Partida a durat două ore.

Statistica lui Barty la meciul de marți:

Ași: 5

Duble greșeli: 1

Puncte câștigate cu primul serviciu: 60%

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 63%

Puncte câștigate la fileu: 4/5 (80%)

Lovituri câștigătoare: 18

Erori neforțate: 25

Total puncte câștigate: 91 (față de cele 84 ale adversarei).

De știut:

  • În turul doi, Ash Barty se va duela cu învingătoarea partidei dintre Magda Linette (45) și Chloe Paquet (251 WTA - wild card).

Turneul de la Roland Garros se dispută în perioada 30 mai - 13 iunie, are premii totale în valoare de €34.367.215, iar aceasta este ediția cu numărul 125. Campionii en-titre sunt Iga Swiatek și Rafael Nadal (de 13 ori câștigător la Paris).