Campion de 13 ori la Grand Slam-ul parizian, Rafael Nadal s-a calificat în turul doi de la Roland Garros după ce a trecut în trei seturi de Alexei Popyrin. Andrey Rublev și Felix Auger-Aliassime sunt cele mai importante nume care au părăsit competiția marți, în timp ce Petra Kvitova a fost nevoită să se retragă după ce s-a accidentat la conferința de presă.

Rafael NadalFoto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Cele mai importante evenimente ale zilei de marți, 1 iunie, de la Roland Garros:

După ce a câștigat primele două seturi destul de lejer, Rafael Nadal s-a relaxat în fața lui Alexei Popyin (63 ATP) și a fost condus cu 5-2. Marele campion iberic și-a revenit rapid și a obținut victoria în trei seturi: 6-3, 6-2, 7-6(3). Rafa îl va întâlni în turul următor pe Richard Gasquet.

O altă surpriză pe tabloul masculin de simplu de la Roland Garros: Andreas Seppi a trecut de Felix Auger-Aliassime (al 20-lea favorit), scor 6-3, 7-6(8), 4-6, 6-4.

Ghinon teribil pentru Petra Kvitova: a fost nevoită să se retragă de la Roland Garros înainte de meciul din turul al doilea. S-a accidentat la conferința de presă.

Kristina Mladenovic a trecut categoric, scor 6-4, 6-0, de Anna Karolina Schmiedlova.

Gael Monfils, unul dintre favoriții gazdelor, a trecut după un meci de trei ore și un minut de Albert Ramos-Vinolas. A fost 1-6, 7-6(6), 6-4, 6-4 pentru francez, spre satisfacția celor prezenți pe Suzanne Lenglen.

Barty a avut nevoie de fix două ore pentru a trece de Pera, după un meci destul de greu pentru lidera mondială. Australianca este în turul doi la Roland Garros.

Ceva probleme pentru lidera ierarhiei mondiale: Ashleigh Barty a cedat setul al doilea al partidei cu Bernarda Pera (6-3). Meciul de pe Chatrier a intrat în manșa decisivă.

Punct spectaculos câștigat de Pera contra lui Barty

În 2024, arena Suzanne Lenglen va dispune de un acoperiș retractabil.

Elina Svitolina (a cincea favorită) este în turul doi de la Paris: 6-2, 7-5 cu Oceane Babel. Meciul a durat o oră și 16 minute.

După o oră și 55 de minute, Horia Tecău și Kevin Krawietz au obținut calificarea în turul al doilea de la Roland Garros: 6-3, 3-6, 7-6(5) cu perechea Gonzalo Escobar / Ariel Behar.

Favorită 17, Maria Sakkari nu a avut emoții cu jucătoarea Katarina Zavatska, scor 6-4, 6-1. Grecoaica este în turul al doilea de la Roland Garros.

Din păcate, Irina Bara (venită din calificări) a părăsit turneul de la Roland Garros în turul întâi. Ea a fost învinsă de Astra Sharma, locul 124 WTA, scor 7-6(5), 6-2. Partida a durat o oră și 24 de minute.

Margarita Gasparyan (100 WTA) a suferit una dintre cele mai severe înfrângeri din carieră: a cedat în doar 46 de minute meciul jucat împotriva jucătoarei Ann Li (SUA, 75 WTA), scor 6-0, 6-1.

Horia Tecău și Kevin Krawietz au pierdut al doilea set (6-3).

Din păcate, Irina Bara a pierdut primul set, unul foarte echilibrat. A fost 7-6(5) pentru Astra Sharma.

Ann Li (SUA, 75 WTA) i-a administrat un "bagel" (6-0) adversarei Margarita Gasparyan (100 WTA).

Pe terenul 4, Horia Tecău și Kevin Krawietz au câștigat primul set al partidei cu dublul Gonzalo Escobar / Ariel Behar, scor 6-3.

Irinei Bara (122 WTA) joacă în aceste momente împoriva sportivei Astra Sharma, locul 124 WTA.

Turneul de la Roland Garros a ajuns la a treia zi, pe terenurile complexului de la Porte d'Auteuil intrând nume grele ale circuitului mondial. România are reprezentanții săi. Rămâi pe HotNews.ro pentru a fi la curent cu desfășurarea evenimentelor de la Grand Slam-ul parizian.