Știrea momentului din tenis o are în prim-plan pe Naomi Osaka. Sportiva niponă a anunțat că se retrage de la Roland Garros. Victorioasă contra Irinei Begu la meciul de debut de la Paris, Serena Williams a oferit un punct de vedere în legătură cu acest subiect.

Serena WilliamsFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ar vrea să o îmbrățișeze

"Sincer, am aflat (n.r. de retragere) chiar înainte de a intra în conferința de presă. Singurul lucru pe care îl simt în acest moment este îndreptat către Naomi.

Aș vrea să o îmbrățișez pentru că știu cum este. Așa cum am mai spus de-a lungul timpului, am fost acolo (n.r. anxietate, depresie).

Avem personalități diferite, iar oamenii sunt în general diferiți. Eu sunt tăbăcită, alții sunt vulnerabili. Fiecare se descurcă diferit.

Trebuie lăsată (n.r. Naomi) să se descurce așa cum simte, în cel mai bun mod pe care-l simte. Este singurul lucru pe care-l pot spune" - Serena Williams, despre retragerea lui Naomi Osaka de la Roland Garros.

Strigă atunci când ai nevoie de ajutor

Marea campioană americană spune că este foarte important în viață să ai pe cineva cu care să poți discuta în orice moment problemele care te macină pe interior.

"Trebuie să faci un efort și să spui: am nevoie de ajutor cu A, B, C și D și să vorbești cu cineva. Fie că este cineva de la WTA sau din viața ta privată", a conchis Williams.

Amenințată cu excluderea din competiție după ce a hotărât să boicoteze conferințele de presă de la Roland Garros, Naomi Osaka a anunțat, luni, că se retrage de la Grand Slam-ul parizian. În urma deciziei niponei, Ana Bogdan se califică în turul trei fără să joace (se va duela cu învingătoarea partidei dintre Paula Badosa și Danka Kovinic).

Naomi Osaka și boicotul - Filmul evenimentelor

Câștigătoare a patru titluri de Grand Slam, Naomi Osaka a anunțat că nu va lua parte la conferințele de presă din timpul Roland Garros-ului și că speră ca amenzile pe care le va plăti pentru luarea acestei decizii să meargă la o organizație caritabilă pentru sănătatea mintală.​

Duminică, organizatorii anunțaseră că japoneza a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale legate de mass-media și că ar putea fi chiar exclusă din competiția de la Paris.

Mari, sora lui Naomi, susține că tenismena a luat decizia boicotului ”ca să blocheze” toți contestatarii ei.

Luni, Wim Fissette, antrenorul lui Osaka, a declarat și el, pe marginea acestui subiect, că ”Naomi are posibilitatea să folosească statutul său pentru a aborda probleme şi a iniţia lucruri".

Mai mulți reprezentanți de top ai sportului alb au comentat decizia lui Osaka. Printre ei s-a numărat și Ashleigh Barty, lidera mondială: "Întrebările nu mă împiedică să dorm".