Tenismenul francez Benoit Paire nu contenește din a crea controverse în actualul sezon. Acum, la Roland Garros, rămas fără sponsor pentru echipament, sportivul a decis să se îmbrace exact ca și copiii de mingi.

HotNews.roFoto: Hotnews

După o serie de declarații controversate și decizia de a fi exclus de la Jocurile Olimpice, Benoit Paire părea că ”s-a liniștit”.

La Roland Garros, totuși, fanii au observat un detaliu bizar: Benoit Paire are același echipament cu cel al copiilor de mingi.

Lacoste este sponsor al turneului, dar Benoit Paire a acoperit logo-ul de pe tricoul său, după ce compania a renunțat să-l mai reprezinte.

Lăsând la o parte noua controversă, Paire a părut pregătit pentru Grand Slam, dar după ce i-a luat un set lui Casper Rudd (16 WTA), le-a pierdut pe următoarele trei și a fost învins.

Controversele din jurul lui Benoit Paire

La jumătatea lunii martie, Benoit Paire șoca cu o declarație: „Vin, iau nişte bani şi plec la următorul turneu. Îmi fac treaba. Ceea ce este surprinzător în circuitul actual e faptul că există multe beneficii de pierdut.

Dacă tu câştigi un turneu ATP 250, nu iei mai mult de 30.000 de dolari (n.r. - 25.000 de euro). Eu, cu un (n.r. - exceptare de la prima manşă), am luat 10.000 (n.r. - 8.400 de euro) de fiecare dată, pierzând direct. De ce să te zbaţi ca un nebun pentru a câştiga doar un pic mai mult?".

Pe 11 aprilie, după meciul cu australianul Jordan Thompson, de la Monte Carlo, Paire a recidivat în conferinţa de presă, prin declaraţii neconforme eticii tenisului.

„Toți spun că e vorba de Monte Carlo, dar jucăm într-o atmosferă dezolantă. Circuitul ATP a devenit putred, astfel că nu îmi pasă dacă pierd sau câștig, nu mai simt nimic. Am luat 12.000 de euro, am stat într-o cameră drăguță de hotel, apoi mă duc acasă", declarase Benoit Paire după meciul pierdut în runda inaugurală de la Monte Carlo.

Ca urmare, francezul a fost exclus din selecționata Franței pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.​​